Helló, Budapest, XVI. kerület!

Budapest XVI. kerület ingatlan.com-os oldala

XVI. fotója

Budapest, XVI. kerületben keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Budapest, XVI. kerületi statisztikák

A grafikonon Budapest, XVI. kerület lakosságának és a kerületben lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Budapest, XVI. kerület bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Sebestyén Tamás fotója

Sebestyén Tamás

15 éve az ingatlan.com-on

Sebestyén Tamás oldala

A XVI. kerület leginkább kertvárosi terület, kisebb lakótelepekkel megtűzdelve, ami rendkívül látványos fejlődésen ment keresztül az elmúlt években.

A kerület legnagyobb sajátossága, hogy kimondottan alkalmas a családos életformára. Ezáltal meghatározóak a közösségi terek, kikapcsolódási-, sportolási lehetőségek és az intézmények sokasága. Mindezek mellett az úthálózata is megújult, amely a kis utcákra is kiterjedt, ezzel is emelve a közlekedési színvonalat. A kerület másik pozitív tulajdonsága a közbiztonság, a budapesti kerületek közül az egyik legbiztonságosabb területnek számít, ami az egyik legnagyobb húzóerő az ide költözni vágyók számára.

A HÉV, szintén előnyös közlekedési forma. Az Örs vezér tere gyorsan elérhető, és a metróval való összekötés is fontos jövőbeli terv az itt élők számára. Az Erzsébetliget, a Havashalom park és a közvetlen mellette elhelyezkedő Kertvárosi-kilátó ill. -játszótér különleges élményeket nyújt az idelátogatóknak.


Sebestyén Tamás tippjei:

Családosoknak az egész kerület kiváló, de a fiatalok számára is alternatív megoldásként jöhet számításba. Lakótelepei egyáltalán nem zsúfoltak.

Zugló és a Belváros 20-40 perc alatt megközelíthetőek. A helyi szigorú építési szabályozások a kerület élhetőségére rendkívül pozitív hatást gyakorolnak.

  • Tiszta, gondozott utcakép
  • Szép központ
  • Közbiztonság
  • Munkalehetőségek a kerületben
  • Bevásárlási lehetőségek
  • Autóforgalom
További ingatlanosok a térségben

Budapest, XVI. kerület és környéke

Kiadó ingatlanok Budapest, XVI. kerületben

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch