Helló, Pilisszentiván!

Pilisszentiván ingatlan.com-os oldala

Pilisszentiván fotója

Pilisszentivánon keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Pilisszentiváni statisztikák

Pilisszentiván irányítószáma: 2084

A grafikonon Pilisszentiván lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Pilisszentiván bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Őri Klaudia fotója

Őri Klaudia

14 éve az ingatlan.com-on

Őri Klaudia oldala
Budapesthez közel egy kis „gyöngyszemet” találhatunk, Pilisszentivánt,  amely egyre népszerűbb település. A pilisi len hazája.
Különlegesen szép hely, rendezett utcákkal. A legzöldebb és legtisztább falvak egyike, amely 1990 után teljesen közművesített, és belterületén sehol sincs földút. 
A Generációk Háza 2010 óta működő kulturális létesítmény. Ezenkívül a sporttelep, a tájház, a Kuczmag-rét és az általános iskola aulája is fontos közéleti helyszínek. 
A német nemzetiségi összefogás keretében számos rendezvényt tartanak, amely a falu lakóit összehozza, mint pl. a szüreti felvonulás, a főzőverseny, a sváb bál, a nyugdíjas találkozó, a sörfesztivál.
A Napfordulóhoz kapcsolódó Szent Iván-éj ünneplése, a szentivániak legnagyobb összejövetele, egy hétig tartó programsorozattal.
A településen kiemelt szerepet kap a természet és annak védelme. A lakosok vigyáznak arra, hogy megmaradjon a zöld növényzet. Sok helyen láthatunk házak elé ültetett gyönyörű virágokat, bokrokat, ami hangulatossá varázsolja a helyet. 
Pilisszentiván határában emelkedik a Budai-hegység egyik legkedveltebb turista célpontja a Nagy-Szénás, számos kirándulási lehetőséggel.
A Slötyi horgásztó körül sétány és 1 km-es futópálya várja az idelátogató, aktív pihenést szerető embereket.
Érdemes ezt a szép kis falut választani, ahol még mindig fontos az összefogás, az egymásra odafigyelés!

Őri Klaudia tippjei:

Legkeresettebb rész ingatlanvásárlás szempontjából a Pilisvörösvárhoz közelebb eső oldal és a tó környéke, mert innen gyalogosan is könnyen elérhető a vasútállomás, ahonnan 25 perc alatt Budapest belvárosába, a Nyugatiba érkezhetünk.
Az idősebb korosztály részére a templom környéki, főúthoz közeli ingatlanok a megfelelőek. Itt hangulatos, felújított sváb parasztházak mellett szép, átalakított családi házakat találunk, rendezett udvarokkal.
Ha nagyobb zöldfelületre vágyik, és megelégszik egy kisebb lakóterülettel, akkor a külterületi részeken keresse álmai otthonát!
  • Zöld területek mennyisége
  • Helyi hagyományok ápolása
  • Tiszta levegő
  • Bevásárlási lehetőségek
  • Helyi járatok rendszeressége és megbízhatósága
  • Sportolási lehetőségek
További ingatlanosok a térségben

Pilisszentiván és környéke

Eladó ingatlanok Pilisszentivánon

Hasonló oldalak

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu
Magyar English Deutsch