Helló, Nagykovácsi!

Nagykovácsi ingatlan.com-os oldala

Nagykovácsi fotója

Nagykovácsiban keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Nagykovácsi statisztikák

Nagykovácsi irányítószáma: 2094

A grafikonon Nagykovácsi lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Nagykovácsi bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Benkő-Csécsei Dorottya fotója

Benkő-Csécsei Dorottya

21 éve az ingatlan.com-on

Benkő-Csécsei Dorottya oldala

Nagykovácsi település Buda, azon belül is a 2. kerület agglomerációja, régi bányászfalu. Körülbelül 450 m magasan fekszik, gyönyörű hegyek, völgyek környezetében. Kedvelt kirándulóhely. Nagyjából 20 perces utazással elérhető a 2. kerület. Bejelentett lakosainak száma kb. 8000 fő, azonban 10.000 körül lehet a valós lakosság.

Szép utcák, terek jellemzik. Nagykovácsi élénk kulturális életet él, lakossága jellemzően jól szituált. Lakosai szeretnek zöldben élni, gyermekeiket szép természeti környezetben nevelni.

A bölcsőde, az óvodák és iskola nagyon magas színvonalúak. Iskolába sokan beautóznak a környező kerületekbe, de már a nagykovácsi kastély területetén is van magániskola, ahogy az amerikai iskola is itt található.

Budakeszi látja el a település egészségügyi ügyeletét, a háziorvosi rendszer jól működő. Sportolás tekintetében Nagykovácsi alkalmas a biciklistáknak, e-bike-osoknak, a futóknak, síiskola is van helyben.


Benkő-Csécsei Dorottya tippjei:

Lokációt tekintve minden rész jó a faluban a gyermekes családoknak.
Azonban mivel a falu gyakorlatilag betelt, ezért arra kell számítani, hogy nehéz parkolni sok helyen, főként a Kossuth Lajos utca (a település fő utcája) és az intézmények környékén. Az árak emelkedtek, telek alig van.
Minden rész szép, európai, a fő utcát kell felújítani, és az utakat fejleszteni. Bicikliút készül pályázati támogatással.
 • Építészeti különlegességek
 • Helyi hagyományok ápolása
 • Kulturális programok
 • Fejlődő közösségi terek
 • Egészségügyi ellátás színvonala
 • Munkalehetőségek helyben
További ingatlanosok a térségben

Sebestyén Ildikó

14 éve az ingatlan.com-on

Sebestyén Ildikó oldala
Nem túlzás azt állítani, hogy a Budát északnyugati irányból körülölelő Nagykovácsi, a Budai-hegység gyöngyszeme. 
Az átlagosan 340 m magasságban fekvő település javarészt a hegyvonulat déli fekvésű panorámás lankáin terül el, ami nagy vonzerőt jelent az itt letelepedni vágyók számára. Földrajzilag kiváló adottságokkal rendelkezik, 13-15 km távolságra fekszik a Duna vonalától.
Ez egyben Budapest belvárosának távolságát is jelenti. 
A munkahelyek sokasága, az infrastruktúra, ami a fővárost vonzóvá teszi, gyorsan elérhető az itt élő lakosság számára.  
Nagykovácsi "zsákfalu." Budapest II. kerületével, Ady-ligettel és Remeteszőlőssel határos.

Lakossága nagyrészt - az egészséges és gyönyörű környezetnek köszönhetően - a gyermekei számára biztonságot  kereső, korábban városlakó fiatal családokból áll. Lakosságarányosan itt él a legtöbb gyermek Magyarországon. 
Mivel 2-15  percen belül könnyen elérhető három jelentős nemzetközi iskola - az Amerikai Nemzetközi Iskola Nagykovácsi, a Gustave Eiffel Francia Iskola, a SEK Spanyol Budapesti Iskola -, ezért sok külföldi család is él a településen. 
Nagykovácsiban bölcsőde, számos óvoda, köztük magán és alapítványi óvodák - pl. Waldorf - és egy nyolc osztályos iskola működik. A gimnáziumi oktatás előkészítése folyamatban van.
A művészeti oktatás magas szintű.
A település lakói között több, országosan elismert, jelentős művész él, akik áldozatos munkával gyakran bekapcsolódnak a fiatalok képzésébe és a falu kulturális életébe is, koncerteken, irodalmi esteken, kiállításokon és egyéb rendezvényeken keresztül.

Az elmúlt években új üzletközpont épült, ami több kereskedelmi egységgel, szolgáltatással, edzőközponttal egészíti ki Nagykovácsi már korábban meglévő színes kínálatát, ide sorolva a hangulatos vendéglátóhelyeket is.
Szabadidős tevékenységek széles tárházát kínálja a környezet: lehet túrázni, biciklizni, lovagolni, de annak sem kell messzire menni, aki teniszezni, esetleg minigolfozni szeretne.


Sebestyén Ildikó tippjei:

Nagykovácsi ingatlan vásárlás szempontjából többarcú település. 
Aki az archaikus, falusi környezetet keresi, itt megtalálhatja.
Aki a modern, lakóparkszerű beépítés híve, az is otthon érezheti magát. 
De az sem marad kínálat nélkül, aki a természet közelségét, az erdőszéli hangulatot kedveli, mert ilyen jellegű ingatlanokból is van bőven.

Nagykovácsi festői fekvése, a hegyek által övezett medence napsütötte lankás oldala panorámás telkeket, házakat kínál.
Kérdés az, hogy mennyire szeretnénk távol lenni a központtól? 
Nagykovácsin belül egyelőre még nincs helyi közlekedés. A legtávolabb eső településrészek akár 2000-2500 méterre is lehetnek a központtól. Ilyen terület jellemzően a Zsíros-hegy, amely korábban üdülőövezet volt. Ide olyanoknak érdemes költözni, akiknek nem probléma a mindennapi gépkocsis közlekedés.  
A gyermekes családoknak vagy az idősebbeknek tanácsos inkább a központhoz közel eső ingatlanokat választani.
Nagykovácsiban több mint 20 évvel ezelőtt 2000 telekingatlan kapott belterületi besorolást. Ennek eredményeként rengeteg új lakóház épült az egyszerűtől - a luxusig. Ezért mondhatjuk, hogy egy friss, dinamikusan fejlődő település, korszerű lakóházakkal. 
Az elmúlt években olyan ingatlanok kerültek átadásra, amelyek maximálisan megfelelnek mind design, mind gépészet, mind hőszigetelés szempontjából a mai energetikai elvárásoknak. 

Az itteni árak alig különböznek a II. kerület kertvárosi részén kialakult áraktól.
Aki viszont  lakást és nem házat keres, az bajban van. Az építési szabályok a falu túlnépesedését kerülve, nem engedik az ilyen jellegű ingatlanberuházásokat.
 • Fejlődő közösségi terek
 • Zöld területek mennyisége
 • Munkahelyek a közelben
 • Szép belváros
 • Megélhetési költségek
 • Munkalehetőségek helyben
További ingatlanosok a térségben

Nagykovácsi és környéke

Eladó ingatlanok Nagykovácsiban

Kiadó ingatlanok Nagykovácsiban

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch