Helló, Monorierdő!

Monorierdő ingatlan.com-os oldala

Monorierdő fotója

Monorierdőn keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Monorierdői statisztikák

Monorierdő irányítószáma: 2213

A grafikonon Monorierdő lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Monorierdő bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Szűcs Edit fotója

Szűcs Edit

16 éve az ingatlan.com-on

Szűcs Edit oldala
Monorierdő a Budapest–Cegléd-vasútvonal mentén félúton helyezkedik el, mindkét várostól 30-30 km-re. 
Ez a vonal a legforgalmasabb, ezért az utóbbi 25 évben folyamatosan újították. A vonatokat kicserélték kényelmes, emeletes, wifi-vel ellátott, biciklitárolós szerelvényekre.
Csúcsidőben 15 percenként, máskor óránként közlekednek.
Budapest első állomása Ferihegy, 23 perc távolságra található.

Monorierdő fejlődése két meghatározó körülményhez köthető: a 2005-ös leválása Monorról és a 2020-as autópályához csatlakozása, amelynek köszönhetően 15-20 percet rövidült a menetidő Budapestre. 

Az utóbbi tíz év alatt a lakosok száma csaknem megduplázódott (jelenleg 4700 fő), sok ikerházi lakás épült. A csatornázás viszont - a környező Pest megyei településekhez hasonlóan - még bővítésre vár, ezért az önkormányzat kénytelen volt építési korlátozásokat bevezetni.

Leginkább fiatal családok költöznek a településre. Emiatt a meglévő kis létszámú családi bölcsőde mellé hamarosan egy új bölcsőde átadása várható.  
Monorierdőn van óvoda - korlátozott a férőhelyek száma -, általános iskola, Monoron pedig  gimnázium és szakképző iskola.

A környező településeken - Monoron, Üllőn és Vecsésen - egyre nagyobb számban találhatnak munkát a lakosok.
Monoron egy dél-koreai Samsung alvállalkozó jelenleg 1500-2000 munkavállalót foglalkoztat. Hamarosan megkezdi a működését egy vakcinagyár, 500 alkalmazottal. Üllőn a Lenovo kezdte meg a gyártást, de számtalan logisztikai cég van még a közelben.

Az utóbbi időben több fejlesztés is volt a településen: átadták az új orvosi-, gyermekorvosi- és fogorvosi rendelőt és az önkormányzati épületet.
A régi sáros utak is kezdenek megszűnni az utcák aszfaltozásával.

Azoknak ajánlom Monorierdőt, akik zöld környezetre, nyugalomra, jó infrastruktúrára vágynak, de a főváros közelségét nem tudják nélkülözni.

Szűcs Edit tippjei:

Lassanként az utak minősége lehetővé teszi hogy az eldugott, kanyargós, dimbes-dombos hamisítatlan vidéki életre vágyók is megtalálják a számításaikat. 
Legnagyobb fejlődés a központi Makkos parkban létesített önkormányzati és orvosi ellátást biztosító épületek átadása volt.
  • Zöld területek mennyisége
  • Munkahelyek a közelben
  • Tiszta levegő
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Játszóterek mennyisége, minősége
  • Biztonságos kerékpáros közlekedés
További ingatlanosok a térségben

Monorierdő és környéke

Eladó ingatlanok Monorierdőn

Hasonló oldalak

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch