Helló, Kiskunhalas!

Kiskunhalas ingatlan.com-os oldala

Kiskunhalas fotója

Kiskunhalason keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért.

Keresés

Kiskunhalasi statisztikák

Kiskunhalas irányítószáma: 6400

A grafikonon Kiskunhalas lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Kiskunhalas bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

 • Kakulya Nóra fotója

  Kakulya Nóra

  4 éve az ingatlan.com-on

  Kakulya Nóra oldala

  Kiskunhalas Kecskemét és Szeged között félúton található.

  Az utóbbi években fejlődése folyamatos és töretlen. Talán a legfontosabb változás az egészségügyben állt be, itt került kialakításra a járványkórház, ahová több elismert orvos érkezett. Munkalehetőség tekintetében egyre jobbak a kilátások, több stabil cég beruházásokat végez jelenleg is.
  Hamarosan elkezdődik a Belgrád-Budapest vasútvonal építése, illetve pár éve börtön is épült itt. 

  A városban szinte az összes nagy multi áruháza megtalálható. Turisztikai fejlődése is folyamatos. Élmény- és kalandpark épül a Csetényi Parkban, ahol látogatóközpont, csónakázótó, kültéri fitneszpark, futópálya és egy étterem kap helyet. A termál strand fejlesztése is elindul hamarosan.
  Ezenkívül horgászhatunk a Sóstón, múzeumot látogathatunk ha van kedvünk, megnézhetünk egy filmet a helyi moziban, vagy akár egy színházi előadást. Az év során több fesztivál kerül megrendezésre különféle koncertekkel.
  A fellendülés a magasabb ingatlanárakon is meglátszik.


  Kakulya Nóra tippjei:

  A város jelenleg legfelkapottabb környéke a Kertváros, Felsőváros és Sóstó-Kertváros. Az ingatlanon elvégzett beruházás itt térül meg leginkább, az ingatlan az árát itt tudja tartani. 
  Kevésbé népszerű az Alsóváros.
  A városrészek között az ingatlanárak jelentősen eltérnek. A kevesebb pénzzel rendelkezők az Alsóvárosban nagyon jó állapotú ingatlanokat tudnak vásárolni.

  A fejlesztések hatására az elmúlt időszakban az árak jelentősen emelkedtek. Az átlagos panel ár január óta egy-másfél millió forinttal emelkedett, míg a költözhető családi házak ára 20 millió forint körüli összegről 25-30 millió forintra ugrott. A kínálat még mindig kevés, a megnövekedett munkalehetőségek vonzzák a térségből a fiatalokat, illetve sok a visszatérő.

  • Fejlődő közösségi terek
  • Bevásárlási lehetőségek
  • Egészségügyi ellátás színvonala
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Biztonságos járda használat
  • Pezsgő belvárosi élet
  További ingatlanosok a térségben
 • Varju Emese fotója

  Varju Emese

  1 éve az ingatlan.com-on

  Varju Emese oldala
  Kiskunhalas Bács-Kiskun megyében, az 53-as főút mellett, Budapesttől 148 km-re fekszik. Közelében található Kecskemét, Szeged, Kalocsa és Baja is. A város fontos vasúti csomópont. Jelenleg is épül a Budapest-Belgrád vasútvonal, amelynek köszönhetően a jövőben jóval rövidebb idő alatt válik elérhetővé a főváros. 
  Kiskunhalas az utóbbi években óriási léptékkel fejlődött minden területen. 
  Gyönyörűen kiépült a város zöldövezete, illetve nagy áruházláncok jelentek meg, biztosítva a környékbeliek élelmiszer ellátását. Több bank is képviselteti magát, így nem kell messzire utazni a pénzügyek intézése miatt sem. 
  Számos munkalehetőséggel rendelkezik a város, többek között a helyi kórház, a börtön, a rendőrség, a vendéglátás, valamint a település szélén található bevásárlóközpont nyújt megélhetési lehetőséget a helyieknek. Emellett minden olyan szolgáltatás megtalálható a városban, amely nélkülözhetetlen a mindennapi életben. 
  Számos általános- és középiskola várja évről-évre a diákokat. 
  Kiskunhalas egyik különleges épülete a városháza, amelyet 1833-ban kezdtek el építeni Fischer Ágoston tervei alapján. 
  A tiszta, rendezett Belváros nyáron és ősszel kulturális események, koncertek helyszíne. Népszerű rendezvény többek között a Magyarok Vására és a Halasi Szüreti Fesztivál is. 
  Kedvelt pihenőhely a Sóstó és környéke. Kitűnő horgászhely az év minden szakában. 
  A kiskunhalasi Halasthermál Gyógyfürdő a város központjában, a kórház szomszédságában helyezkedik el. 
  Városunk méltán híres a csipkéjéről. A halasi csipkevarrás élő hagyománya 2010 szeptemberében felkerült a Magyar Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére. 


  Varju Emese tippjei:

  Kiskunhalas legnépszerűbb városrésze a Kertváros, a Felsőváros és a Sóstói-Kertváros. Szívesen vásárolnak ezeken a helyeken ingatlant a fiatal házasok, hiszen rendkívül nyugodt, csendes részei ezek a városnak. 
  A Kertvárosban a legtöbb ház a 80-as, 90-es években épült, nagy alapterületű ingatlan. Nem ritkák itt a kétszintes családi házak. Ezen városrész szélén már megjelentek az új építésű, modern családi házak is, valamint több üres telek még beépítésre vár. 
  A Felsőváros Kiskunhalas régebbi városrésze, gyakoriak ezen a területen az úgynevezett „kádárkockák”, ugyanakkor parasztház jellegű családi házak is. Találunk itt kisebb négylakásos társasházakat is, amelyekhez közös zöld udvar tartozik.
  A Sóstói Kertváros a legújabb városrész a településen. Modern, fiatalos, új építésű családi házak találhatók itt. Jelenleg is több építkezés zajlik, valamint üres telkek is vásárolhatók még ezen a területen. 
  A Belvárosban számos tégla és panel szerkezetű társasház helyezkedik el, melyek népszerűek az idősebb korosztály, a befektetők és az 1-2 gyermekes családok körében is. 
  • Szép belváros
  • Zöld területek mennyisége
  • Turisztikai látványosságok
  • Helyi hagyományok ápolása
  • Kellő vonzerő fiatalok számára is
  • Egészséges életmód feltételei
  További ingatlanosok a térségben

Kiskunhalas és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2023 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu kocsi.hu
Magyar English Deutsch