Helló, Kalocsa!

Kalocsa ingatlan.com-os oldala

Kalocsa fotója

Kalocsán keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Kalocsai statisztikák

Kalocsa irányítószáma: 6300

A grafikonon Kalocsa lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Kalocsa bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Kovács László fotója

Kovács László

10 éve az ingatlan.com-on

Kovács László oldala

Kalocsa ezeréves város, az államalapítás óta érseki székhely.
Bács-Kiskun megye nyugati oldalán, a Duna közelében fekszik, a 21 településből álló Kalocsai járás központja.
A város nevének ismertsége nagyobb települést sejtet, mint amekkora valójában.

A városban jelentős ipari létesítmények nem találhatóak, kisebb üzemek, üzletek, közintézmények, kórház és sok kisvállalkozás kínál munkalehetőséget az itt és a környező településeken élőknek.

Kalocsa rendezett, tiszta, üzletekkel jól ellátott város, kórházzal, uszodával, középiskolákkal, nagy sportteleppel és játszóterekkel rendelkezik. Az itt élő embereknek nyugodt családi és szerteágazó közösségi életet biztosít a kulturális programok sokaságával.

A városnak és a környező településeknek az életében jelentős változást, várhatóan dinamikus fejlődést hoz a Kalocsa–Paks Duna-híd felépülése, amelynek átadását 2023 végére tervezik. Kalocsától 5 km távolságra van a kikötővel ellátott Duna-part, amely még sok fejlesztési lehetőséget hordoz magában.


Kovács László tippjei:

Kalocsa nyugati részén újabb építésű ingatlanokat találunk mint a keletiben, ez az eladási árakban is tükröződik az előbbi javára.

A társasházak lift nélküliek, egyedi fűtéssel ellátottak, jó lakóközösségek jellemzik.

Az elmúlt években minden típusú ingatlan értéke jelentősen emelkedett, ez a tendencia várhatóan folytatódik, ami részben köszönhető a már megkezdett Kalocsa--Paks Duna-híd építésének, valamint a várhatóan a közeljövőben induló Paks II.-beruházásnak.

  • Fejlődő közösségi terek
  • Zöld területek mennyisége
  • Vendégszerető polgárok
  • Megélhetési költségek
  • Munkalehetőségek helyben
  • Autóforgalom
További ingatlanosok a térségben

Kalocsa és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch