Helló, Szeged!

Szeged ingatlan.com-os oldala

Szeged fotója

Szegeden keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Szegedi statisztikák

Szeged irányítószáma: 6700

A grafikonon Szeged lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Szeged bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Szeged a Dél-Alföld legnagyobb-, hazánk harmadik legnépesebb városa, a régió központja, egyben Csongrád megye székhelye.

A Tisza-parti város a szépen kialakított utcákkal, szobrokkal, sok-sok szökőkúttal, hangulatos parkokkal, a füvészkerttel, múzeumokkal, színházakkal, kávézókkal, éttermekkel, szórakozóhelyekkel és a meleg vizű fürdőkkel méltán kedvelt turisztikai célpont.
Klímája is vonzóvá teszi, hiszen hazánkban itt süt legtöbbet a nap, így nem véletlenül kapta „a napfény városa” jelzőt.

Munkalehetőségeket illetően széles a paletta, országos szinten viszonylag magas fizetésekkel, felsőoktatás tekintetében pedig az ország egyik legjobb egyetemének ad otthont Szeged.

A város számtalan látnivalóval büszkélkedhet (Móra Ferenc Múzeum, Zenélő, Hősök kapuja, Gróf-palota, Sóhajok hídja). Infrastruktúrája, közlekedése is kiváló.

Szeged hírnevét öregbíti a minden évben megrendezésre kerülő Szegedi Szabadtéri Játékok, Szeged napjai (borfesztivál, hídi vásár), valamint a szegedi szalámi és fűszerpaprika is.
A Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte Városháza is méltán vált Szeged egyik jelképévé. A Dóm téren magasodó Fogadalmi templom a magyarországi egyházi építkezés újkori történetének legnagyobb alkotása. A Gróf Széchenyi István evezős és kajak-kenu pályán minden évben rendeznek világkupa futamokat, országos bajnokságokat. A Napfényfürdő Aquapolis Wellness-, Gyógy- és Élményfürdőben pedig garantáltan minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási formát.


Tősgyökeres szegediként meggyőződésem, hogy a fiatalok és az egyetemisták számára a legjobb hely a Belváros, ahol évről-évre a lakások értéknövekedése tapasztalható.

Családosok számára a Tisza túl oldalán elhelyezkedő újszegedi vagy az alsóvárosi részt ajánlanám, amit igazi kertvárosi hangulat jellemez. Modern, igényes családi- és ikerházakkal tarkított városrészek ezek, elérhető közelségben óvodával és általános iskolával.

A felsővárosi rész is közkedvelt a fiatalok és a családosok körében egyaránt.

A tarjáni és rókusi városrészen a panel építésű társasházakat keresők találják meg számításukat.
A szegedi ingatlanárak abszolút növekvő tendenciát követnek, keresleti piac jellemzi a várost.

  • Tiszta, gondozott utcakép
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Pezsgő belvárosi élet
  • Zöld területek mennyisége
  • Egészségügyi ellátás színvonala
  • Autóforgalom
További ingatlanosok a térségben

Szeged és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch