Helló, Kecskemét!

Kecskemét ingatlan.com-os oldala

Kecskemét fotója

Kecskeméten keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Kecskeméti statisztikák

Kecskemét irányítószáma: 6000

A grafikonon Kecskemét lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Kecskemét bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Jokhel László fotója

Jokhel László

7 éve az ingatlan.com-on

Jokhel László oldala

Kecskemét, megyeszékhely, a Duna-Tisza közének egyik regionális központja.

A város az utóbbi évtizedben jelentős változáson ment keresztül. A korábbi mezőváros jelleg mellett, jelentős szerepet kapott a város életében az autóipar és komoly fejlődésnek indult a részben rá épülő felsőoktatás. Ebben vitathatatlanul, legnagyobb szerepe a Mercedes Kecskemétre településének van. A Mercedes-beruházás közvetve vagy közvetlenül mára már több mint 4500 főt foglalkoztat és ehhez kapcsolódóan jelenleg is további bővítések, fejlesztések folynak a városban.

Teljesen átalakult a felsőoktatás és 2017-ben megnyitotta kapuit a Neumann János Egyetem, amely több szakon kínál a hallgatóknak alap- és mesterképzést egyaránt.
Ezek a lehetőségek már nem csak a környező települések lakosait vonzzák ide, hanem a tágabb régióból, az ország különböző területeiről is érkeznek emberek a megyeszékhelyre. A fiataloknak kimondottan kedvenc célpontja lett Kecskemét, a kedvező munkavállalási lehetőségei és közlekedési adottságai miatt, ahonnan az autópályának köszönhetően, az ország bármely része is viszonylag gyorsan elérhető. A főváros ma már nincs egy órára sem!

Az ingatlanok árai a fővárosi árakhoz képest viszont jóval kedvezőbbek, ezért is sokan választják leendő otthonuknak ezt a gyorsan fejlődő várost.


Jokhel László tippjei:

A város legkedveltebb városrészei a Belváros, a Vacsi köz és a Petőfiváros, de a közvetlen agglomeráció is rendkívül kedvelt, mint Kadafalva, Ballószög és Hetényegyháza.

A fiatalabb korosztály számára főleg az árak miatt vonzó a Széchenyiváros, itt az ingatlanok bérbeadás szempontjából is kiváló lehetőséget nyújtanak.A társasházi övezetek közül a Széchenyivárosnak, közlekedési, bevásárlási és szabadidős tevékenységek tekintetében is kiválóak az adottságai.

A családok leginkább azokat a városrészeket kedvelik, amelyek csendesebbek és ez mellett az infrastruktúrájuk is kiemelkedő, mint például a Hollandfalu és a Vacsi köz.

Az ingatlanárak az elmúlt időszakban, mint mindenhol az országban, itt is emelkedtek, de mivel Kecskemét folyamatosan fejlődik, az ingatlanok értékállóságuk tekintetében kimondottan jó befektetésnek minősülnek a városban.

  • Szép belváros
  • Munkalehetőségek helyben
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Játszóterek mennyisége, minősége
  • Pezsgő belvárosi élet
  • Kulturális programok
További ingatlanosok a térségben

Kecskemét és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch