Helló, Balatonudvari!

Balatonudvari ingatlan.com-os oldala

Balatonudvari fotója

Balatonudvariban keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Balatonudvari statisztikák

Balatonudvari irányítószáma: 8242

A grafikonon Balatonudvari lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Balatonudvari bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

A Balaton-parti település, Balatonudvari nemcsak a szív alakú sírkövei miatt ér meg egy idelátogatást. 
A hely miliője igazán magával ragadó, leginkább a part felől nézve, hiszen onnan látszanak a hófehér templomtornyok, a fövenyes strandok a nyárfákkal és a magasodó dombtetők a szőlőültetvényekkel. 

Érkezhetünk síneken, négy- vagy két keréken egyaránt, mivel Balatonudvari a 71-es sz. főút mentén helyezkedik el, Tihany közelében. 

A kis létszámú, csupán 390 fő állandó lakosú falu legfőbb megélhetési forrása a mezőgazdaság és a vendéglátás. Az elmúlt évek változásai hatására viszont egyre többen távmunkában dolgoznak, vagy a közeli nagyobb városok munkalehetőségei közül választanak és ingáznak. 
A település emiatt is igen vonzó, hiszen rendkívül jó lokációval rendelkezik. 

Az üdülőfalu hangulatos utcáiban igazi építészeti gyöngyszemeket is találni, ízlésesen felújított nádfedeles házakat, illetve modernebb stílusú villákat egyaránt. 

A nyaraló vendégek körében az balatonudvari strand mellett, a községhez tartozó Fövenyes (régen Kiliántelep, művész- és fürdőtelep) is rendkívül népszerű. 
Hosszú, árnyékos, gondozott strandja van, a víz lassan mélyül, a játszótér pedig közvetlenül az éttermek, a büfék mellett helyezkedik el. 
Esténként kertmozival és zenés rendezvényekkel szórakoztatják a vendégeket.

A környéken több remek túraútvonal is húzódik.
A Leshegyre kirándulva meg sem kell állnunk, hamar eljuthatunk Dörgicséig, Vászolyig és ha közben borozni támad kedvünk, több pincészet is útbaesik.

A település a folyamatos fejlődés híve, így voltak és vannak is projektek, amelyek az állandó lakosok és az itt nyaralók kedvére valók. 
A szezon elején főleg a strandok rendbetételére, megújítására fektetnek hangsúlyt, de idén a ravatalozó is újjáépült. 

A letelepedni vágyók a korábbi időszakban is az ófalut - a Madách utcát és környékét - preferálták, ahol nagyobb méretű házakat és telkeket is találhatnak.
A befektetők és a távmunkában dolgozók (vagy az ingázók) viszont a kisebb méretű ingatlanok iránt érdeklődnek. Így megnőtt a kereslet mind Fövenyesen, mind pedig a külterületen, ahonnan akár Balatonlelléig is ellátni. 

A helyi közösségnek fontos a létszámnövekedés, mivel ez előrelendítené a közösségi életet a nyári időszakon túl is.
  • Fejlődő közösségi terek
  • Megélhetési költségek
  • Munkahelyek a közelben
  • Munkalehetőségek helyben
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Egészségügyi ellátás színvonala
További ingatlanosok a térségben

Balatonudvari és környéke

Eladó ingatlanok Balatonudvariban

Hasonló oldalak

© ingatlan.com - 1999 - 2023 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu
Magyar English Deutsch