Helló, Dörgicse!

Dörgicse ingatlan.com-os oldala

Dörgicse fotója

Dörgicsén keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Dörgicsei statisztikák

Dörgicse irányítószáma: 8244

A grafikonon Dörgicse lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Dörgicse bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Kostyik Éva fotója

Kostyik Éva

3 éve az ingatlan.com-on

Kostyik Éva oldala
Dörgicse a Káli-medence szívében, Balatonfüredtől mindössze 15 perc autóútra található. Környező települései: Balatonudvari, Vászoly, Mencshely, Balatoncsicsó, Szentantalfa, Tagyon, Balatonakali

Lankás dombjairól, egy-egy ingatlan kertjéből csodálatos balatoni panoráma tárul elénk.

Itt már az őskorban is éltek emberek, itt futottak a Római Birodalom útjai, templomok épültek az Árpád-korban, úriszék működött a középkorban - így nem csoda, hogy lépten-nyomon várromokba, 100-150 éves házakba botlunk. 

Nem Balaton-parti település, de a hangulatos balatonudvari vagy balatonakali strand autóval pár percre található. 
Tömegközlekedése távolsági buszokkal megoldott, de Balatonudvariba vagy Balatonakaliba érve már vonattal, hajóval is folytathatjuk utunkat. 

Dörgicse egy hangulatos kis település, gyönyörűen felújított autentikus házakkal. Egy “gyöngyszem”,  amely rengeteg lehetőséget rejt magában. 
Még megőrizte falusias jellegét, nincs túlépítve, túlnépesedve nyáron sem. 

Leginkább a túrázók, a kerékpározók, a motorosok körében kedvelt, illetve egyre több látogatót vonz a nemrégiben megnyílt Kaáli Autó-Motor Múzeum. Ez egy egyedülálló gyűjtemény igazi autó csodákkal, motor különlegességekkel.  

Egy kiegészítő bevásárlás a helyi kis ABC-ben is megoldható, azonban a Balatonakaliban található bevásárlóközpontban megtalálunk mindent. 
Egész évben várja vásárlóit a Dörgicsei Termelői Piac is, ahol a helyi termelők zöldségeihez, gyümölcseihez juthatunk hozzá első kézből.  

Dörgicse békés falu, vendégváró település. Ez az az otthon, ahol velünk él a történelem, de részesei lehetünk a természet szépségeinek is.

Kostyik Éva tippjei:

Dörgicsén nagyon szépen helyreállított családi házak találhatóak, amelyek akár a balatoni panoráma nélkül is értékállóak és a nagy telkeknek köszönhetően kiváló életteret biztosítanak. 

Alsódörgicse inkább a helyi családok és fiatal ideköltözők, míg Felsődörgicse a nyaraló idénylakosok otthona. 
A balatoni panorámával rendelkező felsődörgicsei házak és kis pincék nyugalma és hangulata lélegzetelállító. 
  • Megélhetési költségek
  • Tiszta levegő
  • Közbiztonság
  • Munkalehetőségek helyben
  • Munkahelyek a közelben
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
További ingatlanosok a térségben

Dörgicse és környéke

Eladó ingatlanok Dörgicsén

© ingatlan.com - 1999 - 2023 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu
Magyar English Deutsch