Helló, Balatonakali!

Balatonakali ingatlan.com-os oldala

Balatonakali fotója

Balatonakaliban keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Balatonakali statisztikák

Balatonakali irányítószáma: 8243

A grafikonon Balatonakali lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Balatonakali bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

„Balatonakali: mandula, jó bor, vendégszeretet!” 
A 2010 óta hivatalos jelmondat szerint is lüktet az élet a Balaton északi parti településén. 

A közel 700 fős község nemcsak a Tanú című filmet ihlette meg, már 1055-ben szerepelt az írásos feljegyzésekben, mint Hokuli-Dergethe (hiszen Dörgicséhez tartozott 1531-ig). 

A település folyamatosan épül és szépül, idén a megújult a hajóállomással büszkélkedhet, de számos műemléki jelentőségű épületet tudhat magáénak nemcsak a faluban, de a szőlőhegyein is. 
Az ófalu kis utcáin mindenképpen érdemes sötétedéskor végigsétálni, hiszen hangulatos fény- és hangjáték is várja az idelátogatókat. 
Büszkeségük még a folyamatosan fejlődő és szépülő oázis jellegű strand, ami abszolút kedvence minden korosztálynak, hasonlóképpen, mint a szabadtéri színpadi programjaik. 
Igyekeznek minden évszakra kiváló programokkal szolgálni az egyesületek által - Akali Borút, Horgász, Futball, Néptánc - a helyieknek és vendégeknek egyaránt, így szezonon kívül is érdemes ellátogatni a településre. 

Balatonakali Veszprém vármegyében, Balatonfüredtől csupán 15 km-re helyezkedik el a 71. sz. főút mentén. 
Kiváló infrastruktúrával rendelkezik, vonattal, busszal és kerékpárral is élmény idelátogatni. 

A község állandó lakosainak nagy része a vendéglátásban és a mezőgazdaságban dolgozik, ez a helyi fő megélhetési lehetőség, de Balatonfüreden több szektorban is lehet munkát vállalni.

Fiatal párok számára azért vonzó az ideköltözés lehetősége, mert itt találkozik a nyugodt, falusi élet, a balatoni nyüzsgéssel (Balatonfüred, Tihany, Veszprém) és a természet közelségével a szőlőhegy vonatkozásában. 

Az elmúlt néhány évben nagy népszerűségre tettek szert a zártkerti ingatlanok az akali Fenye- és Leshegyen is, hiszen sokan már tudnak távmunkában is dolgozni. 
Illetve a Veszprém–Balaton régió elnyerte az EKF 2023 díjat, így rengeteg fejlesztés történt az elmúlt időszakban a környéken. 

Az ingatlanok nemcsak a településen belül, de a külterületen is értékállóak, köszönhetően elhelyezkedésének és a megyeszékhelyhez és Budapesthez való közelségének. 

Orvos, bölcsőde, óvoda helyben és a közelben is megtalálható, egész évben nyitva tartó boltok, vendéglátóhelyek egyaránt, ahogy szabadidős foglalkozások is várják új ifjú- és szépkorú tagjaikat.
  • Munkahelyek a közelben
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Közbiztonság
  • Munkalehetőségek helyben
  • Egészségügyi ellátás színvonala
  • Helyi járatok rendszeressége és megbízhatósága
További ingatlanosok a térségben

Balatonakali és környéke

Eladó ingatlanok Balatonakaliban

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu
Magyar English Deutsch