Helló, Siófok!

Siófok ingatlan.com-os oldala

Siófok fotója

Siófokon keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Siófoki statisztikák

Siófok irányítószáma: 8600

A grafikonon Siófok lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Siófok bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Siófok legfontosabb adottsága az elhelyezkedése. A főváros autópályán, mindössze 1 óra alatt könnyedén elérhető. De a nyugati határ is nagyjából ugyanilyen távolságra fekszik.
A város mérete ideális, nem túl nagy, hogy az ember már nagyon zsúfoltnak érezze, maximum július-augusztus hónapokban van kicsit túlterhelve. De ezt az emberek megszokták és nem nézik rossz szemmel, hiszen a többség megélhetését is az idegenforgalom teszi ki.

Az infrastruktúra jó, több középiskola, gimnázium van a városban, így a diákok általában csak a főiskola, az egyetem idején hagyják csak el a biztos családi fészkeket. A gyermekeket nevelő családoknak is ideális választás ezért.
Tehát ami az ingatlan értékesítésben a legfontosabb, a lokalizáció, az Siófok és környéke esetén a legjobb a Balaton déli partján.


A Belvárosban és Fokihegyen inkább állandó lakók élnek. Társasházak, panelek, családi- és sorházak jellemzik a területet. 

Fokihegy, a családosok kedvence, mert zöldövezet és mindenhez közel van, a gyerekek gyalog járhatnak iskolába. A jelenlegi telekárak kb. 30-50.000 Ft/m2 körül vannak itt.

Akiknek ez a hely túl drága, azoknak Kilitit ajánlanám. Az infrastruktúra nagyon jól kiépült, van minden, de egy kicsit távolabb a Belvárostól és a parttól. Telekárak kb. 18-30.000 Ft/m2 között mozognak.

A városközponttól dél-kelet irányban, attól 8-9 kilométerre helyezkedik el Töreki. Ide főleg azok a siófoki lakók költöztek ki, akik nyugalomra vágytak. Itt ugyanannyi pénzért nagyobb telekhez lehetett jutni, mint Fokihegyen, vagy a parton. Jelenleg kb 20.000 Ft/m2 az építési telkek ára.

Az Aranyparton, az Ezüstparton, Széplakon és Sóstón főképp a nyaralni érkezők vásárolnak ingatlanokat. 

 


  • Tiszta, gondozott utcakép
  • Szép belváros
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Munkalehetőségek helyben
  • Munkahelyek a közelben
  • Bevásárlási lehetőségek
További ingatlanosok a térségben

Siófok és környéke

Kiadó ingatlanok Siófokon

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch