Helló, Balatonlelle!

Balatonlelle ingatlan.com-os oldala

Balatonlelle fotója

Balatonlellén keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Balatonlellei statisztikák

Balatonlelle irányítószáma: 8638

A grafikonon Balatonlelle lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Balatonlelle bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Szabó Tibor fotója

Szabó Tibor

19 éve az ingatlan.com-on

Szabó Tibor oldala
Balatonlellén kifejezetten jó élni, mivel Balaton-parti városként minden évszakban más-más arculatát mutatja.

A település a fővárosból ideutazva az M7-es autópályán, vagy Kaposvár felől, a nemrég épült R67-es főútvonalon viszonylag rövid idő alatt, könnyen elérhető.
Nyaranta  a busz helyi-, helyközi- és távolsági, sűrítettebb járatokkal működik a vasúti közlekedéssel összehangolva.

Az itt élőknek a nyár több munkalehetőséget, akár egész éves megélhetést biztosít, sokan az idegenforgalomból, a vendéglátásból élnek - páratlan természeti érték mellett.
A kevésbé forgalmas időszakokban több élelmiszerüzlet-hálózatánál vagy elektronikai könnyűipari cégeknél is el lehet helyezkedni.

A településen három háziorvos, két gyógyszertár és több élelmiszerüzlet is található.
A kisgyermekes családok részére óvoda és bölcsőde áll rendelkezésre. Az iskoláskorú gyerekek a Balatonlellei Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában kezdhetik el tanulmányaikat.
Szakközépiskolát vagy gimnáziumot legközelebb Balatonbogláron, Fonyódon vagy Siófokon találunk.

Balatonlellének az egyik legfőbb vonzereje a Napfény strand - a tengerparti hangulatú homokos partszakaszával - és az élményfürdő.
A szabadtéri színpadon is rengeteg nyári program várja az idelátogatókat.
A gyerekek és a felnőttek kedvelt időtöltése lehet a Balatonlellei Vidámpark, a világhírű Magyar Nemzeti Nagycirkusz.
Lellének van egy sajátságos atmoszférája, amit legjobban a Szent István téren tapasztalhatunk meg, ahol  szinte mediterrán hangulat érvényesül. 
Több késő estig, éjszakáig nyitva tartó éttermet, üzletet, szórakozóhelyet találhatunk itt, a rendezvénypark változatos hétvégi programokat kínál.
A sportolni vágyók foglalkozhatnak sportvitorlázással, SUP-ozással, szörfözéssel, a Rádpuszta Gasztro Élménybirtokon terep- és pónilovaglásra is van lehetőség.

Nyáron városnéző kisvonatok színesítik a település forgalmát és körbejárják a főbb látnivalókat, nevezetességeket.
Megtekinthetjük többek között az 1938-ban épült Szalay-kúriát, amely ma művelődési házként funkcionál, a Szentháromság Római Katolikus Templomot - ahol nyaranta orgonakoncerteket is hallgathatunk -, a Szent Donát barokk stílusú kápolnát, amelyet „villáműző” Szent Donátról, a szőlősgazdák védőszentjéről neveztek el, betérhetünk akár több szőlősgazda hűs borospincéjébe, hogy szomjunkat finom boraikkal oltsuk.
Tavasszal a Kishegyi Kortyok és Falatok nevű rendezvény keretében igazi gasztro élményben lehet részünk, az ősz folyamán a Kishegyi Murci Fesztivál is kihagyhatatlan a finom étkek, borok kedvelőinek.

Szabó Tibor tippjei:

Ingatlanvásárlás céljából gyermekes családok részére a Balaton és a Központ közeli övezetek, elsősorban a régi 7-es főúttól a Balaton felé lehet előnyös választás.
Idősebb párok a Balatontól távolabb, a főúttól délre eső, csendesebb, nyugodtabb városrészt kedvelik jobban. 

Az árakat elsősorban a Balaton távolsága befolyásolja a legjobban. 
A Balaton-parti vagy víz közeli ingatlanok a leginkább értékállóak. Értékcsökkenést jelent a vasút, vagy a főút közelsége. 
Az elmúlt években több utcában felújították a járdát.

A Balatonlellének a földrajzi, közlekedési elhelyezkedése - az, hogy a Balaton-part déli oldalának közepén található - a jövőre nézve is több perspektívát hordozhat magában.
Akár az egész éves szezonalitást hozhat, egyfajta wellness - kultúr – gasztronómiai – sport központ is megvalósítható lenne, abban az esetben, ha a korábbi termálvízzel kapcsolatos kutatást tovább folytatnák eredményesen.
  • Bevásárlási lehetőségek
  • Egészségügyi ellátás színvonala
  • Kulturális programok
  • Munkalehetőségek helyben
  • Naponta használt szolgáltatások elérhetősége
  • Kikapcsolódási lehetőségek
További ingatlanosok a térségben

Balatonlelle és környéke

Eladó ingatlanok Balatonlellén

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch