Helló, Tihany!

Tihany ingatlan.com-os oldala

Tihany fotója

Tihanyban keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Tihanyi statisztikák

Tihany irányítószáma: 8237

A grafikonon Tihany lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Tihany bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Weisz Gabriella fotója

Weisz Gabriella

11 éve az ingatlan.com-on

Weisz Gabriella oldala
Magyarország egyik legnagyobb látogatottságú települése Tihany. Vonzerejét a természeti értékeinek, a történelmi múltjának és a Balaton közelségének köszönheti. A kb. 5 km hosszú Tihanyi-félsziget változatos tájai évmilliókkal ezelőtt, vulkanikus mozgások következtében jöttek létre. Mind a Külső-, mind a Belső-tavat kialudt vulkáni kráterekben összegyűlő víz alkotja. 

Híresek az Óvár nevű részen, a félsziget keleti oldalán található barátlakások, amelyeket 20 méter magas sziklába vájtak. 

A Tihanyi Apátságot I. András alapította 1055-ben. Később, a török idők pusztításai után, barokk stílusban épült újjá. Azóta az Apátság Tihany ősi jelképe. 
A közelében elterülő Visszhang-dombon, tiszta időben megfigyelhető jelenség volt az ún. tihanyi visszhang. A domb felé vezető Pisky-sétányról nyílik az egyik leggyönyörűbb kilátás a Balatonra és a kikötőre. 

Gépkocsival a 71-es számú főúton, Balatonfüred irányából érkezve két lehajtó is bevezet a félszigetre. A második lehajtót használva, a híres tihanyi levendulamezők és tihanyi kőből épült, nádtetős házak mellett elhaladva érjük el a kompot, amely Szántódra, vagyis a déli partra biztosít gyors átjutást. 

Weisz Gabriella tippjei:

Tihany sokszínűsége, egyedisége megjelenik az itt található ingatlanokat tekintve is. A település egyes részei mind-mind különböző jellegzetességgel bírnak, de abban megegyeznek, hogy az itt vásárolt ingatlan mindig értékálló befektetésnek tekinthető. 

Gödrös a nyüzsgő szabad strandjáról, Sajkod az erdő ölelésében fekvő öbölről, Tihany központja pedig az egyedülálló hangulatról, és a balatoni panorámájáról híres. 

Tihanyban mindenki könnyen találhat magának otthont, akár nádtetős kőházra, akár felújítandó téglaházra vagy modern, új építésű ingatlanra vágyik. 
A tihanyi ingatlanárak magasabbak, mint a többi Balaton-parti település árai. Ez is jelzi a folyamatos keresletet, az állandó érdeklődést a tihanyi ingatlanok iránt.
  • Építészeti különlegességek
  • Turisztikai látványosságok
  • Helyi hagyományok ápolása
  • Megélhetési költségek
  • Munkalehetőségek helyben
  • Regionális közlekedés elérhetősége
További ingatlanosok a térségben

Tihany és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch