Helló, Budapest, XXII. kerület!

Budapest XXII. kerület ingatlan.com-os oldala

XXII. fotója

Budapest, XXII. kerületben keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Budapest, XXII. kerületi statisztikák

A grafikonon Budapest, XXII. kerület lakosságának és a kerületben lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Budapest, XXII. kerület bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Budafok-Tétény a főváros dél-budai peremkerülete. A ma közel hatvanezres lélekszámú kerület 1950. január elsején jött létre Budafok megyei város, valamint Nagytétény és Budatétény nagyközségek egyesítése révén.

A kerület túlnyomórészt családi házas övezet, de kisebb lakótelepek is megtalálhatók itt. Legfőbb jellemzői: csendes, zöldövezeti környezet, kertvárosias hangulat.

Az infrastruktúra kitűnő: számtalan busz- és vasút járattal megközelíthető a Belváros, az M0-körgyűrű és az összes autópálya könnyedén elérhető. A kerékpárút-hálózat viszonylag jól kiépített, több vonal is vezet a központ felé.

A közoktatás és a gyógyellátás is megfelelőek. Bevásárlási és szórakozási lehetőségekben szintén bővelkedik a kerület, elég megemlítenünk a Campona Bevásárlóközpontot vagy a Savoya Parkot.
Budatétényhez tartozik a Hárosi-öböl, amely egy kis horgászparadicsom. Idilli természeti környezete remek lehetőséget nyújt a szabadidő kulturált eltöltésére és a rekreációra. A kulturális élet főként a bor kultúrához köthető. Minden évben megrendezésre kerül a Budafoki Borfesztivál, illetve havonta rendeznek bornapokat, amely alkalmakkor pincesétákat is lehet tenni. 


Budafok-Tétényt azoknak ajánlom, akik a főváros összes pozitívumát szeretnék élvezni, egy kicsit távolabb a nyüzsgéstől. Akik családbarát környezetre vágynak, itt megtalálják.

Új építésű ingatlanok szép számmal épülnek, viszonylag hamar el is kelnek. Üres építési telket viszont nem nagyon találni, főként felújítandó vagy bontandó épületekkel együtt lehet telket vásárolni.

  • Bevásárlási lehetőségek
  • Naponta használt szolgáltatások elérhetősége
  • Csendes, nyugodt helyek
  • Turisztikai látványosságok
  • Munkalehetőségek a kerületben
  • Közlekedés a kerületben és a belváros felé
További ingatlanosok a térségben

Budapest, XXII. kerület és környéke

Eladó ingatlanok Budapest, XXII. kerületben

Kiadó ingatlanok Budapest, XXII. kerületben

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch