Helló, Budapest, XI. kerület!

Budapest XI. kerület ingatlan.com-os oldala

XI. fotója

Budapest, XI. kerületben keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Budapest, XI. kerületi statisztikák

A grafikonon Budapest, XI. kerület lakosságának és a kerületben lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Budapest, XI. kerület bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Dr. Hannig Éva fotója

Dr. Hannig Éva

14 éve az ingatlan.com-on

Dr. Hannig Éva oldala

Budapest egyik meghatározó része, az őskortól fogva lakott. Mai méretében 1950-re alakult ki az addig önálló Albertfalva hozzácsatolásával. Nevét 2005-ben kapta. Ma Budapest második legnagyobb területű, de legnépesebb kerülete. Domborzata, beépítettsége vegyes.

Lakótelepek (a gazdagréti Budapest egyik legfiatalabb telepe), régi építésű házak, családi házak, kisebb társasházak, villaépületek, új lakóparkok jellemzik.

A kerület ellátottsága kiemelkedő: sportolási lehetőségek (pl. Nyéki Imre uszoda), általános- és középiskolák, egyetemek, szórakozási lehetőségek, kulturális intézmények (pl. Karinthy Színház), parkok, kirándulóhelyek, bevásárlóközpontok (Allee, Savoya-park, Etele Pláza), több piac, színvonalas éttermek jellemzik.

Közlekedése kiváló. Központjában helyezkedik el pl. Buda egyik tradicionális közlekedési csomópontja, a Móricz Zsigmond körtér. Egészségügyi ellátottsága magas színvonalú, ami köszönhető a folyamatosan fejlődő Szent Imre Kórháznak, több magánkórháznak, orvosi rendelőnek.


Dr. Hannig Éva tippjei:

Családok részére ideális választás lehet akár Gazdagrét és környéke, játszóterei, iskolái, óvodái miatt, de tudom ajánlani Kelenföld, Lágymányos és Szentimreváros városrészeket is.

Nyugodtabb környezetre vágyóknak a következő városrészek lehetnek pl. ideálisak: Péterhegy, Sasad, Madárhegy, Gellérthegy, Sashegy.

A kerület gyors fejlődését mutatja többek között az Infopark, a Kopaszi-gáthoz kapcsolódó beruházás, a Móricz Zsigmond körtér felújítása, az M4 és a fonódó villamosjáratok kialakítása. 

  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Naponta használt szolgáltatások elérhetősége
  • Kikapcsolódási lehetőségek
  • Fejlődő közösségi terek
  • Autóforgalom
  • Biztonságos kerékpáros közlekedés
További ingatlanosok a térségben

Budapest, XI. kerület és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch