Helló, Telki!

Telki ingatlan.com-os oldala

Telki fotója

Telkiben keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Telki statisztikák

Telki irányítószáma: 2089

A grafikonon Telki lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Telki bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Nagy Roland Bruno fotója

Nagy Roland Bruno

6 éve az ingatlan.com-on

Nagy Roland Bruno oldala
Telki gyönyörű természeti környezetben, a Pilisi Parkerdő szomszédságában fekvő, a környezettel harmóniában fejlődő település. A házakig lehúzódó erdő nemcsak pihentető sétákra, kirándulásokra, közösségi programokra ad lehetőséget, hanem kristálytiszta levegőt is biztosít az itt élők számára.
A barátságos környezetet barátságos emberek lakják, sok művész és értelmiségi költözött ide az elmúlt 20 évben. A nyugodt, kertvárosias miliő mentes a szélsőségektől, ugyanakkor pezsgő közösségi és fejlődő kulturális élet jellemzi.
A Belvárostól 21 km-re, Budakeszitől 9 km-re található. 
A 9 km-es erdei útvonalon hazaérkezve egy fárasztó nap után nem csak testben, hanem lélekben is megérkezünk erre az emberléptékű, nyugodt, biztonságos, alpesi falukat idéző helyre.

A faluban a lelkes és vállalkozó szellemű lakosságnak köszönhetően minden megtalálható "kicsiben": bolt, kocsma, étterem, cukrászda, üzletek, szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik,  hogy ne kelljen minden nap autóba ülnünk.
A település tömegközlekedését két buszjárat szolgálja, a Széll Kálmán térre és a Kelenföldi pályaudvarra juthatunk el. Kötöttpályás lehetőségért át kell autóznunk Biatorbágyra, ami kb. 15 perc. A Pátynál épülő M1-es felhajtónak köszönhetően hamarosan közelebb kerülünk a fővároshoz. Budaörs kb. 25 perc alatt érhető el Telkiből, még a reggeli csúcsban is. A reptér az M0-n kb. 45 perc alatt közelíthető meg.

A településen található egy négycsillagos hotel is wellness részleggel, uszodával, amely a magyar futball válogatott edzőközpontja is egyben. Az MLSZ nem ok nélkül választotta Telkit. A jó levegő és a gyönyörű, nyugodt környezet hozzájárult focistáink utóbbi években tapasztalható sikereihez.

Kirándulási célpontként az Anna-laki vadászház és a Csergezán-kilátó fél-egy órás sétával elérhető a buja erdőn keresztül, ahol alkalmanként vadakkal is összefuthatunk..
A szerencsésebb helyi lakosok home office-ban dolgoznak, de sokan napi szinten ingáznak Budapest különböző részeibe. 
A településnek gazdag a múltja, nagy része régészeti lelőhely, amelyet már a római birodalom idején is laktak. De az erdőnkben hun-kori aranyleletek is előkerültek pár éve. 

Nagy Roland Bruno tippjei:

Érdekesség Telkiben, hogy bármely részén beszélgetek a lakókkal, mindenki a saját utcájára esküszik és ott szeret lakni leginkább. Ez valószínűleg azért van így, mert utcán belül is összetartó, egymásra figyelő, egymást tisztelő és egymásnak köszönő emberek laknak. 
Telkiben mindenki megtalálhatja a szívéhez közel álló közeget. Van kis, kanyargós utcákkal tarkított Ófalunk, ős fenyőkkel benőtt egykori üdülőrészünk, és villaparkunk is. Itt nincsenek "rossz" utcák. Minden résznek sajátos, szerethető hangulata van, amit fiatalok és idősebbek is egyaránt kedvelnek.
Sok külföldről hazaköltöző is Telkit választja a jó adottságai miatt. 

Az ingatlanok értéktartóak és a budai kerületekhez képest megfizethetőek is.
A településen ki lehet tenni a “Megtelt!" táblát, további területek felosztása, így a lakosság túlzott növekedése nem várható. Bár a gyermekvállalási kedv is átlag feletti nálunk, volt idő, amikor az átlagos családonkénti gyermekszám négy felett volt Telkiben.
  • Munkahelyek a közelben
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Helyi járatok rendszeressége és megbízhatósága
  • Munkalehetőségek helyben
  • Kellő vonzerő fiatalok számára is
  • Regionális közlekedés elérhetősége
További ingatlanosok a térségben

Telki és környéke

Eladó ingatlanok Telkiben

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch