Helló, Balatonvilágos!

Balatonvilágos ingatlan.com-os oldala

Balatonvilágos fotója

Balatonvilágoson keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Balatonvilágosi statisztikák

Balatonvilágos irányítószáma: 8171

A grafikonon Balatonvilágos lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Balatonvilágos bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Kiss Hunor fotója

Kiss Hunor

1 éve az ingatlan.com-on

Kiss Hunor oldala
Balatonvilágos Budapestről érkezve az első Balaton-parti település a déli partszakaszon, ezért gyakran a "Balaton kapujának" is nevezik. 
A település Somogy, Veszprém és Fejér vármegye határán fekszik, jelenleg Somogy vármegyéhez, korábban (2013. január 1-ig) Veszprém megyéhez tartozott. A főváros 90 km-re, a két legközelebbi megyeszékhely Veszprém és Székesfehérvár 35-35 km-re, Siófok 15 km-re helyezkedik el.

Közlekedése kiváló, a településen halad át az M7-es autópálya, a dél-balatoni vasútvonal Balatonaliga és Balatonvilágos megállókkal, valamint 5 távolsági buszmegálló is van a településen. 

A helyi munkalehetőségek korlátozottak, jellemzően szezonálisan, a helyi vendéglátó egységekben van megnövekedett kereslet munkavállalókra, viszont a nagyobb városok közelsége miatt a környéken mindenki talál a képességeinek, illetve kedvének megfelelő állást. 

A településkép rendezett, óvoda és általános iskola is megtalálható a központban. Orvosi rendelő, fodrászat, élelmiszerüzletek, posta, barkácsbolt és számos étterem áll az itt lakók és a vendégek rendelkezésére.

A község fő turisztikai látványossága a hosszan húzódó magaspart (ezen a szakaszon a legmagasabb), ahonnan páratlan kilátás nyílik a középső és keleti medencére, ezzel egész évben számos látogatót idecsalogatva, akár csak egy kép erejéig. 

A településen a következő, jellemzően kültéri sportolási lehetőségek vannak: SUP, szörf, röplabda, tenisz, labdarúgás, kosárlabda, ping-pong, lovaglás, szabadtéri fitnesz eszközök, valamint a balatoni kerékpárút is a községen keresztül halad át.

Kiss Hunor tippjei:

A legkedveltebb környék egyértelműen a magasparti rész, a panoráma miatt. Hátránya viszont, hogy majdnem teljesen beépítésre került és üres telket, vagy új építésű ingatlant elvétve lehet csak találni. 
A családoknak talán komfortosabb ez a rész, az iskola és az óvoda rövid, gyalogosan könnyen elérhető távolsága miatt.
A fiatal és az idősebb pároknak a település bármely része megfelelő választás lehet.

Balaton-parti település lévén két befolyásoló tényező van az ingatlanok árát illetően, a panoráma és a vízpart közelsége. 

A község területén a vízpart javarészt beépítésre került a 3 strand kivételével, a meglévő ingatlantulajdonosok pedig nehezen válnak meg közvetlen vízparti, vagy vízközeli ingatlanjaiktól. 

Balatoni teljes- vagy részpanorámával rendelkező ingatlanokat már könnyebben találunk, viszont m2 ár tekintetében nagy a szórás az állapot és elhelyezkedés függvényében.

A volt pártüdülő, korábban Club Aliga néven ismert terület teljes egésze felújítás alatt áll, amelynek első ütemében már megtörtént a kikötő fejlesztése. 
Az elkövetkező években a beruházó tervei szerint egy új közösségi tér, agóra fog kialakulni, amely számos kulturális rendezvénynek adhat otthont. Ezen túl hotelek és magánszállások építése, a kertmozi és a strand teljes felújítása várható a cég közép- és hosszútávú tervei szerint.

A Club Aliga jövőbeli fejlesztései, valamint a nemrég átadott balatonfőkajári Balaton Park Circuit versenypálya a jövőben az ingatlanárak emelkedését, és a szolgáltatók számának növekedését fogja magával hozni.
  • Tiszta, gondozott utcakép
  • Csendes, nyugodt helyek
  • Tiszta levegő
  • Munkalehetőségek helyben
  • Kellő vonzerő fiatalok számára is
  • Kikapcsolódási lehetőségek
További ingatlanosok a térségben

Balatonvilágos és környéke

Eladó ingatlanok Balatonvilágoson

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch