Helló, Balatonakarattya!

Balatonakarattya ingatlan.com-os oldala

Balatonakarattya fotója

Balatonakarattyán keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Balatonakarattyai statisztikák

Balatonakarattya irányítószáma: 8174

A grafikonon Balatonakarattya lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Balatonakarattya bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Gyurkovics István fotója

Gyurkovics István

2 éve az ingatlan.com-on

Gyurkovics István oldala
Balatonakarattya a vidéki életvitelhez kedvező polgári/kulturális környezetet biztosít, ahol a helyi infrastruktúra mellett a nagyobb városok - Veszprém, Enying, Siófok - is könnyen elérhetőek, de Budapest is csupán 95 km autóval, busszal, vonattal. (A településnek két vasúti megállója van.) 

Klímája ideális, a Balaton nem mélyül hirtelen, gyermekeseknek, vízi sportot kedvelőknek egyaránt ajánlott. 

Viszonylag nagy területen helyezkedik el, és talán az adminisztratív kezelhetőség miatt is vált külön pár éve Balatonkenesétől, amivel eredetileg egybeépült. 

A valóságban sokkal népesebb, mint a hivatalos adatok - alig ezer fő állandó lakos - szerint gondolnánk, mert Budapesthez, Székesfehérvárhoz ez a legközelebbi balaton parti település. Ez pedig sokakat csábít egész éven át a kétlaki életre, a távmunka melletti ingázásra, akár lakó-, akár üdülőtulajdonosokról beszélünk. 

Balatonakarattya fejlődő, rendezett település, sok a zöld terület, jó a levegő. Ez egy északi áramlatoktól védett környék. 

Maga a község környezettudatos, fenntartható fejlődéssel építi a jövőt, infrastruktúrája is emberbaráti, helyben a gyalogos és kerékpáros forgalom dominál. 

A belső utcák árnyasak, a parkolás szabályozott, sok a parkosított, gondozott, zöld közterület. Érződik, hogy jó itt élni, ahol inkább a kellemes, nyugodt életforma honosodott meg, tiszteletben tartva egymás magánéletét. 
Ugyanakkor az infrastrukturális ellátottsága sokkal jobb az átlagnál, adminisztratív, kereskedelmi és szolgáltatási téren is kiváló, de az oktatás és egészségügy is bizonyos szintig helyben elérhető. 

Ipari tevékenység nem folyik, ezért akik a helyi korlátozott álláslehetőségeken túl akarnak elhelyezkedni, máshol kell keressenek. 

A település részesedik ugyan a nyári 2-3 hónapos balatoni turizmusból, ami hoz bevételt, viszont sok a csupán egy napos strandlátogató is. 
Saját látnivalóiról, idegenforgalmi látványosságairól nem híres Balatonakarattya.

Gyurkovics István tippjei:

A Balaton-parti ingatlanok többsége Balatonakarattya strandközeli részén a luxus kategóriához tartoznak.
Ahogy távolodunk a parti övezettől, úgy válnak egyre inkább elérhetővé az árak, bár messzebb kerül az infrastruktúra, erősödik a falusias jelleg. 

Tehát a vízközeli ingatlanok tartják az árukat, a kínálat többi részének csökkent az ára az országos tendenciához hasonlóan. 

Érdekes, hogy magas az ingatlankínálat minden kategóriában, folyamatosan cserélődnek a tulajdonosok és benépesülnek az új fejlesztések is. 
Gyermekeseknek a 71-es főút közeli ingatlanokat javasoljuk, mert onnan minden könnyen elérhető, különösen a gyermekintézmények.
  • Tiszta, gondozott utcakép
  • Naponta használt szolgáltatások elérhetősége
  • Egészséges életmód feltételei
  • Munkalehetőségek helyben
  • Kikapcsolódási lehetőségek
  • Közbiztonság
További ingatlanosok a térségben

Balatonakarattya és környéke

Eladó ingatlanok Balatonakarattyán

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch