Helló, Tata!

Tata ingatlan.com-os oldala

Tata fotója

Tatán keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért.

Keresés

Tatai statisztikák

Tata irányítószáma: 2890

A grafikonon Tata lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Tata bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

 • Magyar Mónika fotója

  Magyar Mónika

  11 éve az ingatlan.com-on

  Magyar Mónika oldala

  Tata, a Vizek városa, tele gyönyörű tavakkal, forrásokkal, látványosságokkal.
  Szülővárosom Tata, ezért bizton állíthatom, hogy itt lakni olyan érzés, mintha mindig nyaralna az ember. Remek éttermek, kávézók, reggelizőhelyek és bárok vannak a városban.
  Mindenki megtalálja a számára legtökéletesebb kikapcsolódást, valamint számos a sportolási lehetőség is rendelkezésre áll. Pezsgő kulturális élettel, számtalan látnivalóval büszkélkedhet a település.

  Tatát kiváló fekvése, közlekedése miatt sokan választják új otthonuk helyszínéül. Egy képzeletbeli háromszögben fekszik, mivel 60-60km-re található Győrtől és Budapesttől az M1 autópálya mentén, valamint 45km-re Székesfehérvártól.

  A környéken sok a munkalehetőség az ipari parkoknak köszönhetően.
  Remek bölcsődék, óvodák és iskolák várják a kicsiket és a tatai Eötvös Gimnázium is rangos intézménynek számít.

  A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően új bevásárlóközpont szolgálja az itt és a környéken élők kényelmét. Felújították a híres Eszterházy kastélyt és a Michelin csillagos séf által vezetett Platán étterem is új szárnnyal bővült a tóparton.
  Tősgyökeres tataiként sokéves tapasztalatom tehát, hogy itt élni felüdülést, biztos megélhetést, pihenést és kikapcsolódást is jelent egyben.


  Magyar Mónika tippjei:

  Tatán az utóbbi években sok újépítésű-projekt került átadásra, lehetőséget nyújtva ezáltal a befektetőknek és a családoknak egyaránt.
  Kevés lakás elérhető a városban, ezért az árak tartják magukat, illetve folyamatosan emelkednek. Könnyedén kiadhatóak és értékállóak a befektetési céllal vásárolt ingatlanok.

  A családi házas részeken a tópart közelségével egyenes arányban növekszenek az árak is. Telkek nehezen elérhetőek, általában inkább csak a külső peremterületeken.

  A Kertváros, a Tóváros és a Fazekas utca környéke kiemelt övezetnek számítanak.

  • Zöld területek mennyisége
  • Turisztikai látványosságok
  • Munkahelyek a közelben
  • Tiszta, gondozott utcakép
  • Biztonságos járda használat
  • Helyi járatok rendszeressége és megbízhatósága
  További ingatlanosok a térségben
 • Szabó Szilvia fotója

  Szabó Szilvia

  5 éve az ingatlan.com-on

  Szabó Szilvia oldala

  Szeretettel köszöntjük Tatán, a Vizek városában!

  Tata Komárom-Esztergom megyében található, kivételes természeti és infrastrukturális adottságokkal rendelkezik. 
  Ami igazán élhetővé és egyre keresettebbé teszi a várost, az a Bécs–Budapest közötti elhelyezkedése és hogy az M1-es autópályán nagyon könnyen, gyorsan elérhető. A városon áthalad az 1-es főút és a Budapest–Hegyeshalom–Rajka-vasútvonal is.

  Szintén vonzó az ide költözőknek, hogy az elmúlt években mind Tatán, mind pedig a környező városokban - Tatabányán, Oroszlányban - gomba számra nőttek a különböző multinacionális cégek, ipari parkok, amelyek kiváló munkalehetőséget kínálnak.

  Büszkék vagyunk a tatai várra, az Esterházy-kastélyra, az Angolparkra, a nemrégiben átadott Kossuth térre és sok egyéb kulturális épületre, amely mind az idelátogatóknak, mind pedig az itt lakóknak szívet melengető látvány.
  Kellemes sétát tehetünk a város központjában található Öreg-tó vagy Cseke-tó környékén is, kirándulhatunk egyet a Fényes-forrás tanösvényén, vagy akár a közeli Gerecse hegységben.

  Tata a fesztiválok városa is: télen a Vadlúd sokadalom, a Borünnep és a Halnapok várják a kikapcsolódásra vágyókat. Nyáron pedig a Török Kori Történelmi Fesztivál (Patara), a Halászfesztivál, a Víz, zene, virág fesztivál stb. 
  Így a város a társasági- és kulturális élet olyan helyszíne, ahol minden korosztály megtalálja a színvonalas szórakozás, pihenés lehetőségét, emellett gasztronómiai szempontból is rendkívül sokszínű.

  Az oktatás szempontjából a város szintén kiemelkedő, 6 általános iskola, 3 gimnázium, 1 szakközépiskola és 6 óvoda is található itt. 
  Egészségügyi szolgáltatást az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet, valamint több magánrendelő nyújtanak.

  A város az Uniós forrásokból sokat szentel a közlekedés folyamatos fejlesztésére, bicikliutak, játszóterek építésére, burkolatcserére.


  Szabó Szilvia tippjei:

  Az ingatlanpalettán mindenki válogathat a számára megfelelő ingatlanokból.

  A Belváros és az Óváros körül is találhatóak újszerű és a használt tömblakások, illetve a kibővített otthonteremtési támogatásoknak köszönhetően újépítésű lakások is. 

  A családi házak árát a Tatai-tótól való távolság határozza meg. 
  A legkiemelkedőbb környék a tópart és Városközpont közvetlen környéke a Tóváros, de nagy a kereslet a kertvárosi környékre is.

  Ha nagyobb telekkel rendelkező, árban kissé lejjebb lévő ingatlanok között keresgélünk, akkor a felsőtatai-, illetve az újhegyi részen találjuk meg a számításainkat.

  A telkekből - bár óriási kereslet van rá- nagy a hiány. Ezért sokan a jobb helyen lévő, bontandó házakra teszik le a voksukat.

  • Fejlődő közösségi terek
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Közbiztonság
  További ingatlanosok a térségben

Tata városrészei, környező települések

Kiadó ingatlanok Tatán

© ingatlan.com - 1999 - 2022 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat Sütik kezelése Facebook money.hu kocsi.hu
Magyar English Deutsch