Helló, Komárom!

Komárom ingatlan.com-os oldala

Komárom fotója

Komáromban keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Komáromi statisztikák

Komárom irányítószáma: 2900

A grafikonon Komárom lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Komárom bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Nagy Edit fotója

Nagy Edit

7 éve az ingatlan.com-on

Nagy Edit oldala

Szeretettel köszöntjük Komáromban!

A város Komárom-Esztergom megyén belüli elhelyezkedése kiváló, hiszen elérhető közelségben található a legtöbb nagyváros, Győr, Tata és Tatabánya is.
A helyi- és a regionális közlekedés szintén kitűnő, mert a városon áthalad az 1-es számú főút, a Bécs–Budapest vasútvonal, valamint a közelében elérhető az M1-es autópálya.
Mivel határváros, a szlovák Komárommal ma már két dunai híd köti össze. 

A gazdasági válságot követően az elmúlt évek során a város jelentős fejlődésen ment keresztül. A koppánymonostori városrészen található ipari park - amely a mai napig több ezer fős munkaerőt foglalkoztat - újra megtelt a külföldi nagy beruházások által. 

A városfejlesztéseknek köszönhetően a belvárosi terek - Jókai tér, Szabadság tér - modern arculatot kaptak. Itt kellemes sétát tehetünk, a kávézók, cukrászdák, éttermek érintésével.
A patinás épületekből sincs hiány: a Szabadság téren található Polgármesteri hivatalnak otthont adó-, vagy a Petőfi Sándor Általános Iskola neobarokk stílusú épülete.

A Jókai liget kellemes kikapcsolódást nyújt, a Rüdiger-tó környéke már önmagában is szemet gyönyörködtető látvány, felújított sétánnyal-, futópályával- és kültéri edzőparkkal felszerelt. 

A város hangulata egy élhető, nyugodt kisváros benyomását kelti, ennek ellenére egyedülálló természeti kincsekkel rendelkezik, mint pl.: a Monostori Erőd, a híres komáromi gyógyfürdő stb.

A közbiztonság a sok külföldi munkavállaló ellenére is kiemelkedően jó. A közutak minősége jó, a járdák többsége térkő burkolatú.
Az oktatás szempontjából a város szintén kiemelkedő, hiszen 5 általános iskola, 1 művészeti iskola, 1 gimnázium, 3 szakközépiskola és 1 szakmunkásképző iskola, valamint az ELTE kihelyezett kara is megtalálható itt. 

Egészségügyi szolgáltatást a Selye János Kórház, a belvárosi rendelőintézet, valamint több magánrendelő nyújtanak. 


Nagy Edit tippjei:

Fiatal párok számára ideális választás a Belváros, ahol minden lakástípus megtalálható. A gyermekes családok számára kiváló az ehhez közel eső lakóházas övezet, a monostori- és szőnyi városrész egyaránt, ahol elérhető távolságban vannak az óvodák, az iskolák, a bevásárlóközpontok. 

A város leginkább értékálló része a Belváros és a közvetlen környezete. Magas presztízsértékű területei a Rüdiger -tó felé eső részek, valamint a gyógyfürdőhöz közeli utcák (Táncsics Mihály-, Czuczor Gergely utca stb.).

Az elmúlt időszakban a városban is folyamatosan emelkedtek az ingatlanárak.

Több területfejlesztés is volt az elmúlt években.
Az ipari park legnagyobb beruházása a dél koreai SK Battery gyár létesítése. Közműfejlesztések is történtek, megépült az elkerülő út, az új Duna-híd, lakóparki beruházások kezdődtek stb.

  • Tiszta, gondozott utcakép
  • Építészeti különlegességek
  • Fejlődő közösségi terek
  • Egészségügyi ellátás színvonala
  • Kellő vonzerő fiatalok számára is
  • Fenntartható működés kialakult gyakorlata
További ingatlanosok a térségben

Komárom és környéke

Kiadó ingatlanok Komáromban

Hasonló oldalak

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu
Magyar English Deutsch