Helló, Domaszék!

Domaszék ingatlan.com-os oldala

Domaszék fotója

Domaszéken keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Domaszéki statisztikák

Domaszék irányítószáma: 6781

A grafikonon Domaszék lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Domaszék bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Tanács Orsolya fotója

Tanács Orsolya

10 éve az ingatlan.com-on

Tanács Orsolya oldala
Domaszék nagyközség elhelyezkedéséből adódóan méltán népszerű: Szeged, egyetemi város és Mórahalom, fürdőváros között helyezkedik el.
A nyüzsgő város zajától mindössze negyed óra autóútra, az 55-ös főút mentén, valamint az autópályától 5 percre található.
A helyközi autóbusz közlekedés meglehetősen sűrű, illetve biztonságos kerékpárúton is könnyen megközelíthető mindkét szomszédos város.
Szeged és Mórahalom jelentik nagyrészt a megélhetést, a szórakozási/kikapcsolódási lehetőségeket is.
(Néhány évtizeddel ezelőtt még a mezőgazdaság volt a fő bevételi forrás az itt élőknek.)

Domaszék napjainkban a fiatal, bővülő családok közkedvelt lakhelyévé vált. Ebben nagy szerepet játszik, hogy egyre több helyi program is elérhető a településen: pl. a Múzeumok Éjszakája, a kertmozi, a falunap, a bálok, a táborok, amelyek összekovácsolják a helyi közösséget.

Fontos szempont még a kisgyermekes családok számára, hogy korszerű bölcsődei, óvodai és iskolai ellátás is működik a településen. 
Orvosi rendelő, bolt, posta is megtalálhatóak helyben. Nagyobb orvosi és bevásárlási lehetőség a már korábban említett városokban érhető el. 

Az elmúlt időszakban az utcákon, a tereken nagy fásítási program kezdődött meg, korcsolya- és fitneszpark is létesült.
A domaszéki JUDO ISE sportegyesület 20 éves múltjának és eredményeinek elismeréséül 2022-ben új 200 m2-es judo csarnokot avattak fel. Ezenkívül lovas- és focipálya is megtalálható a községben.

Említésre érdemes még a falu szélén, a főút mentén üzemelő Rózsakert Vendégház és Étterem, amely számos családi rendezvényeknek ad otthont. 

Tanács Orsolya tippjei:

A település nagysága miatt nem alakultak ki külön lokációk, jobb-rosszabb lakóövezeti zónák, hiszen a közintézmények, az üzletek, a játszótér, az egészségügyi központ mindentől könnyen elérhető távolságra találhatóak.
A fiatal párok családalapítás céljából a korszerű, kis rezsiköltségű helyeken keresnek maguknak megfelelő ingatlant, vagy építkeznek, ha találnak még erre alkalmas belterületi telket.

Az ingatlanárak nem a környéktől függenek a településen, hanem az építés dátumától. 
Illetve az ingatlanok értékét nagymértékben befolyásolja, hogy jelenleg a piacon belterületi építési telkek ritkán, vagy egyáltalán nem érhetőek el.

Domaszék nagyközség önkormányzatának legnagyobb beruházása legutóbb egy ipari terület létrehozása volt az autópálya mellett, teljes infrastruktúrával. 
További fontos előny, hogy a szerb-magyar határátkelőhöz nagyon közel fekszik ez az ipari besorolású terület.
A terület kialakítása stratégiai jelentőségű beruházás a településnek, mert gazdaságélénkítő hatásával új munkahelyeket teremt, és a foglalkoztatás növekedését eredményezi. 
  • Tiszta, gondozott utcakép
  • Munkahelyek a közelben
  • Kulturális programok
  • Építészeti különlegességek
  • Bevásárlási lehetőségek
  • Naponta használt szolgáltatások elérhetősége
További ingatlanosok a térségben

Domaszék és környéke

Eladó ingatlanok Domaszéken

Hasonló oldalak

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch