Helló, Orosháza!

Orosháza ingatlan.com-os oldala

Orosháza fotója

Orosházán keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Orosházai statisztikák

Orosháza irányítószáma: 5900

A grafikonon Orosháza lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Orosháza bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

dr. Urbán Melinda fotója

dr. Urbán Melinda

7 éve az ingatlan.com-on

dr. Urbán Melinda oldala
Orosháza a Dél-Alföldön, Békés megyében, a Viharsarokban helyezkedik el. Jelentős tava a Gyopárosi tó, amelyről a nevét kapta a helyi gyógy- és strandfürdő is. 
Amellett, hogy fürdőváros, kulturális, oktatási és turisztikai központ is egyben. 
A város életében az agrárium tölt be jelentős szerepet, az itt élők túlnyomórészt mezőgazdaságból és a ráépülő ágazatokból élnek, szorgos, dolgos emberek. A mezőgazdaság mellett a régió legiparosodottabb városa is: az orosházi gépgyártás, az üveggyár vagy az orosházi libamáj ismerősen csenghet sokaknak. 
A környező kisvárosokból és településekről sokan választják munka- és lakóhelyként a várost. Ez annak köszönhető, hogy Orosházán minden megtalálható a kényelmes élethez, mégis megmaradt egy nagyon családias hangulatú, igazán élhető városnak, ahol a megélhetési költségek mérsékeltebbek a megye más városaihoz képest. 
A Belvárosi övezet sem túlzsúfolt, inkább tágas, szellős parkok köré épültek az intézmények és a lakóépületek. A közlekedés bármilyen eszközzel egyszerű, ingyenes a parkolás is, a kerékpárút pedig kiépített. 
 Orosházán minden elérhető, a színvonalas oktatástól (a művészeti-zenei oktatáson át - a főiskoláig), - a minőségi egészségügyi ellátásig (kórház, a gyógyvízre épülő rekreációs központok). Ugyanakkor rengeteg a bevásárlási lehetőség (hipermarketek, bevásároló központok, helyi termelők, (bio)piac).

dr. Urbán Melinda tippjei:

A városközponti újabb építésű- vagy felújított ingatlanok remek befektetésnek számítanak. 
Orosháza-Gyopárosfürdő városrészben, a fürdő közelségében elérhető beépíthető telkek, nyaraló vagy panzió vásárlása is jó befektetés lehet hosszútávon. 
A városközponttól pár km távolságra lévő Rákóczitelep, Déli városrész vagy Szőlő városrész kedvelt a fiatalok, családosok, városból "kiköltözők" körében. A település ezen részein  mérsékeltebbek a négyzetméterárak és nagyobb a telekméret is. 
Az elmúlt időszak áremelkedése Orosházán is érezhető volt, azonban jóval elmaradt a megyei átlaghoz képest, így a város a megyén belül is vonzza a befektetési szándékkal vásárlókat.
  • Szép belváros
  • Naponta használt szolgáltatások elérhetősége
  • Megélhetési költségek
  • Munkahelyek a közelben
  • Pezsgő belvárosi élet
  • Családos programok
További ingatlanosok a térségben

Orosháza és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch