Helló, Mezőberény!

Mezőberény ingatlan.com-os oldala

Mezőberény fotója

Mezőberényben keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Mezőberényi statisztikák

Mezőberény irányítószáma: 5650

A grafikonon Mezőberény lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Mezőberény bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Tóth Gabriella fotója

Tóth Gabriella

7 éve az ingatlan.com-on

Tóth Gabriella oldala

Mezőberény egy tízezres lélekszámú alföldi kisváros Békéscsaba, Gyula és Gyomaendrőd között, a Kettős-Köröstől néhány km-re. Hamisítatlan kisvárosi hangulattal-, tiszta-, rendezett utcákkal, barátságos-, segítőkész lakosokkal rendelkezik. 
A közlekedés jól biztosított óránkénti vonat- és buszjáratokkal a környező településekre. Több hely elérhető kerékpárúton is. A közbiztonság kifejezetten jó, városszerte térfigyelő kamerarendszer van kialakítva. 

A térség fejlődéséhez nagyban hozzájárul az M44-es autópálya elkészülte és a többféle pályázati lehetőség is. Évről-évre egyre több vállalkozás indul, a helyieknek kisebb-nagyobb cégek biztosítanak megélhetést, de akadnak akik a környékbeli városokban és falvakban találják meg a számukra megfelelő munkahelyet. Sokakat a mezőgazdaság foglalkoztat.  
A városban egy bölcsőde, négy óvoda, egy általános iskola és egy kéttannyelvű gimnázium van. 
Ellátottsága méretéhez viszonyítva kiváló, 2 benzinkút, a bevásárláshoz Tesco, Penny, Spar, CBA, Pepco, kisebb boltok és a városi piac kínál választási lehetőségeket. 
A központban megtalálható számos szolgáltató, hivatal és orvosi rendelés. A városka apraját-nagyját kulturális programok sokasága hozza össze, pl.: a Berényi napok, emellett: teljesítménytúrák, horgászversenyek, vásárok stb. 
Sportolásra többféle lehetőség adott, a lovaglástól - a jógáig. Szezonális jelleggel a városi strand, a szabadidőpark, a környező horgásztavak nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget. 

Barátságos kisváros Mezőberény, ahol mindaz megtalálhatja a számítását, akiben van akarat és szándék. 


Tóth Gabriella tippjei:

A fiatalok által kedvelt városrészek: a strandot övező utcák, a Gyomai útról- és a Luther utcáról nyílók. 
A gyerekes családok kedvelik a város széléhez közeli utcákat, amelyek biztonságosak és átmenő közlekedéstől általában mentesek. 
A csendesebb életet kedvelők a Szarvasi út és környékén lévő házakban, valamint az Ókerti városrészben lévő tanyák között találhatnak otthonra. 
A legdrágább családi házak a város központjában és az ún. berényi " Rózsadombon”, a Kereki utcában vannak. A város legolcsóbb területei a két ellentétes szélén található szegregátum 2-3 utcája. 

Az elmúlt években a területfejlesztés részét képezte a Bélmegyerre tartó út minőségének javítása, a Csárdaszállásig futó kerékpárút kiépítése és a csatornahálózat fejlesztése. 

  • Vendégszerető polgárok
  • Egészséges életmód feltételei
  • Családos programok
  • Építészeti különlegességek
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Helyi járatok rendszeressége és megbízhatósága
További ingatlanosok a térségben

Mezőberény és környéke

Eladó ingatlanok Mezőberényben

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu
Magyar English Deutsch