Helló, Mezőkovácsháza!

Mezőkovácsháza ingatlan.com-os oldala

Mezőkovácsháza fotója

Mezőkovácsházán keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Mezőkovácsházai statisztikák

Mezőkovácsháza irányítószáma: 5800

A grafikonon Mezőkovácsháza lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Mezőkovácsháza bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Takács Erika fotója

Takács Erika

11 éve az ingatlan.com-on

Takács Erika oldala
Mezőkovácsháza Békés megye déli részén fekszik, a térség közigazgatási központja, lakosainak száma nagyjából 5800 fő.
Békéscsabától 45 km-re délre, Tornyától 20 km-re, a román határ szomszédságában található. A közelben lévő - 32 km-re található -  M43-as autópályának és az M44-es autóútnak köszönhetően a befektetők könnyen elérhetik a várost. A településnek egy vasútállomása (Mezőkovácsháza) és egy megállóhelye (Mezőkovácsháza-felső) van. A vasút által nem érintett települések felé a Volán több járatot indít.
A helyi közösségi közlekedés autóbuszokkal valósul meg, de a kiépített kerékpárutaknak köszönhetően sokan közlekednek kerékpárral. 

A település kisvárosi jellegű, elsősorban mezőgazdasági termelésből, illetve az ehhez kapcsolódó feldolgozóiparból és a szolgáltatásokból él. 
A településen minden fontosabb intézmény megtalálható, többek között: művelődési központ, könyvtár, rendelőintézet és gyógyszertár, posta, bank, többféle bevásárlási lehetőség (pl. Lidl, Penny Market stb.)
Az oktatási intézmények a bölcsődétől - a gimnáziumig elérhetőek a városban.

Turisztikai vonzerőt jelent a város termálvizes gyógyfürdője. Emellett olyan rendezvények, amelyek már hagyományosak a város életében pl. a Busójárás, a Fürdőfesztivál, a Kovácsházi-napok, a Kovácsházi-piknik, a Karácsonyi Park.

Takács Erika tippjei:

Az utóbbi években végrehajtott fejlesztési beruházásoknak köszönhetően a környező településen és az ország más területein élők közül sokan döntenek Mezőkovácsháza mellett. 
Az ingatlanárak lassú növekedése mellett is megmaradt a vásárlási kedv. A város infrastruktúrája jó. 
A lakótelepi lakások választéka szűkös, de a kertvárosi övezetben található családi házak tekintetében mindenki találhat az elképzeléseinek megfelelő ingatlant.
  • Fejlődő közösségi terek
  • Bevásárlási lehetőségek
  • Csendes, nyugodt helyek
  • Munkalehetőségek helyben
  • Kikapcsolódási lehetőségek
  • Sportolási lehetőségek
További ingatlanosok a térségben

Mezőkovácsháza és környéke

Eladó ingatlanok Mezőkovácsházán

Hasonló oldalak

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch