Helló, Csopak!

Csopak ingatlan.com-os oldala

Csopak fotója

Csopakon keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Csopaki statisztikák

Csopak irányítószáma: 8229

A grafikonon Csopak lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Csopak bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Hegyi Éva Mónika fotója

Hegyi Éva Mónika

2 éve az ingatlan.com-on

Hegyi Éva Mónika oldala
Csopak a Balaton északi partján, Balatonfüred és Paloznak között fekszik, Veszprémtől 17 km-re. 

Az itt élők zömmel autóval közlekednek a távolságok miatt, de vasút, menetrendszerű buszjáratok és kerékpárút is van Csopakon. 

Utcái, terei rendezettek, az itt élők kedvesek. 
Iskola, óvoda, posta, könyvtár, patika, orvosi rendelő, védőnő, fogorvos, állatorvos helyben elérhető. 

Csopakon kiemelkedő a gasztronómia - igazi élményt kínál a híres Vígmolnár Csárda a 71-es út mellett, a Resti by Laurel, a vasútállomás újragondolt restije vagy a Buborék Csopak, ahol kézműves kenyeret, pékárut és finom kávét is kaphatunk.
 
Fontos a borászat is: méltán híres többek között a Jásdi Borterasz, a Petrányi Pince és Borterasz, a ST. DONAT Ökológiai Birtok és Borászat.  
A közösségi összefogás erejeként, egy páratlan kezdeményezéssel elérték a borkultúra megújulását és 2010-ben létrejött a Csopaki Kódex védjegyoltalmi rendszere. 

A településen az egyik fő megélhetési forrás a turizmus.
Mindenkinek érdemes meglátogatnia a ma is működő Szent József Gyógyforrást, amely szénsavas gyógyvizéről híres, a Csonka tornyot, a Ranolder kastélyt, a Plul vízimalmot, az Angolkisasszonyok nyaralóját és természetesen a híres csopaki strandot - amely a Balaton legszebb strandjaként ismert és többször elnyerte a “Kék Hullám Zászló” minősítést.

A Wine and Gourmet-, a Balaton Vad Gasztro Fesztivál,  a Csopak Napok és más rendezvények felejthetetlen élményt nyújtanak a kikapcsolódni vágyóknak.

A mozgás szerelmesei sem maradnak élmények nélkül. 
A teljesség igénye nélkül pár lehetőség: a Procelero Sportegyesület, a Csopak Tenisz-, a Csopak Sport-, a Csopaki Lovas Klub SE, a Csopaki Vitorlás Iskola, a Balatoni Élménypark. 

Érdemes legalább egyszer meglátogatni Csopakot, amelynek ha varázslatos szépsége és különleges légköre valakit igazán megérint, “nehezen tudja majd elkerülni”, hogy ne keressen magának otthont ezen a gazdag településen.

Hegyi Éva Mónika tippjei:

A település állandó lakossága főként a 71. sz. úttól északra fekvő területen él, míg az üdülőtulajdonosok, a 71-es út és a Balaton közötti részen.
A szőlőhegyen eredeti és átépített pincéket, több helyen új épületeket találunk. 

Településrészek: Arács, Berekhát, Fürdőtelep, Ősközség

Gyermekes családok körében a Fürdőtelep és az Ősközség utcái kedveltek. Ez utóbbi az idősebbeknek is ajánlható a szolgáltatások könnyebb elérhetősége miatt. 

Arács és Berekhát azoknak javasolható inkább, akiknek nem okoz problémát a nagyobb séta vagy az autó használata.

Az  ingatlanok az országos átlagnál 45%-kal, míg a megyeinél 17%-kal drágábbak. 
  • Munkahelyek a közelben
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Egészséges életmód feltételei
  • Megélhetési költségek
  • Munkalehetőségek helyben
  • Autóforgalom
További ingatlanosok a térségben

Csopak és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch