Helló, Alsóörs!

Alsóörs ingatlan.com-os oldala

Alsóörs fotója

Alsóörsön keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Alsóörsi statisztikák

Alsóörs irányítószáma: 8226

A grafikonon Alsóörs lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Alsóörs bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Schlakkerné Erdész Mária fotója

Schlakkerné Erdész Mária

4 éve az ingatlan.com-on

Schlakkerné Erdész Mária oldala
Alsóörs a Balaton északi partján, a 71-es főút mentén helyezkedik el. Nem messze található tőle Balatonalmádi, Balatonfüred, Csopak, északra pedig Veszprém.

Megközelíteni Budapest és Balatonfüred irányából a 71-es számú úton lehet. Illetve közúton még Veszprém felől, vasúton pedig a Budapest–Tapolca-vonalon lehetséges. Természetesen a Balatonon közlekedő hajókkal is elérhetjük Alsóörsöt. 

Alsóörs szép, virágos, rendezett település.
Munkalehetőséget elsősorban a helyi turizmus és vendéglátás nyújt az itt élőknek. Ezenkívül Veszprémben - főleg az ipari parkokban - és Balatonfüreden találhatnak munkát a helyi lakosok. 

A községben van óvoda és iskola. Sportolásra is van lehetőség: kimagasló a kézilabda utánpótlás nevelés.

Településünkön általában kisebb boltok, közértek találhatóak, emellett a már említett nagyobb városokban is be lehet vásárolni.

Étterem, cukrászda, kávézó stb. többféle található Alsóörsön. Több ezek közül országosan híres: pl. a Szöszi cukrászda és fagyizó, a Hotel Laroba.

A strand területén sportolási lehetőségek egész arzenáljából válogathatunk: strandfoci, strandröplabda, vízibicikli, kosárlabda, minigolf, lengőteke, pingpong és trambulin kapott helyet a kínálatban. Ezenkívül két csúszda és a egy felfújt akadálypálya, az Aqua Fun Park is kipróbálható.

Aki kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyik, annak érdemes felkeresnie a közelben lévő számtalan kirándulóhelyet, többek között az Alsóörs felett magasodó Somló-hegyet és az itt található kilátót, a Balatonalmádi és Alsóörs között található Csere-hegyi kilátót, a Török-házat, Alsóörs legrégebbi épületét. Mindhárom helyről csodálatos panoráma nyílik a Balatonra.

A Csere-hegy sziklafalába vájt, alsóörsi Amfiteátrum - amely eredetileg vöröskő-bányaként működött - szabadtéri színházi előadásoknak, koncerteknek ad otthont. Mellette épült egy planetárium, egy közösségi épület, egy játszótér és egy bár.
Lehetőség van itt családi, baráti, céges, iskolai vagy óvodai programok szervezésére, táborok, kiállítások, különböző foglalkozások és rendezvények lebonyolítására, illetve a Kultkikötő nevű programot is itt szokták megrendezni.

Schlakkerné Erdész Mária tippjei:

Mint ahogy Balaton-parti városokban, itt is meglehetősen drágák az ingatlanok, a telkek.
Mégis az utóbbi időben nagyon sok új épülettel, lakóparkkal gazdagodott a település. 

A legtöbb építkezés belterületi, így mindegyik lakásként került értékesítésre. 
Illetve van több családi házas új beruházás is a településen, ahol kertes, 4-6 lakásos családi ház-jellegű ingatlanok épültek.
A "lakás" mivoltából következik, hogy ezek a lakások, házak hitelezhetőek, így több fiatal család telepedett le az utóbbi időben. 

Az egész településen értékállók az ingatlanok.
Az Ófaluban a hagyományos, kertes házak is kelendőek.
A lakóparki lakások az új dizájn, az új technológia, az alacsony fenntartási költségek miatt értékállóak és keresettek.

Mivel elég kicsi a település, bárhonnan jól megközelíthetőek az iskolák, az óvodák, mert ezek a központban találhatóak. 

A  vízhez közeli épületek ugyanúgy magas négyzetméter áron kerülnek értékesítésre, mint a messzebb lévő, de panorámás ingatlanok. 
Az ingatlanok értékesítésénél sokat jelent ha szigetelt, korszerű fűtési móddal épült, vagy átalakított épületeket kínálunk.
A településen ingyenes a parkolás. 

Nincs különleges tilalom építkezésre. 
  • Megélhetési költségek
  • Munkahelyek a közelben
  • Közbiztonság
  • Munkalehetőségek helyben
  • Bevásárlási lehetőségek
  • Egészségügyi ellátás színvonala
További ingatlanosok a térségben

Alsóörs és környéke

Eladó ingatlanok Alsóörsön

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch