Helló, Csongrád!

Csongrád ingatlan.com-os oldala

Csongrád fotója

Csongrádon keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Csongrádi statisztikák

Csongrád irányítószáma: 6640

A grafikonon Csongrád lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Csongrád bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Nádudvari Tibor

5 éve az ingatlan.com-on

Nádudvari Tibor oldala

Csongrádot a Dél-Alföld gyöngyszemének szokás hívni, de páratlan természeti kincsei, kulturális és építészeti értékei, gasztronómiai, és közösségi hagyományai jogán bátran nevezhetnénk gyöngysorhoz hasonló ékszernek. 
A Belsőváros 200 éves halászházai alatt talán a rég elpusztult, rejtélyes fekete vár maradványai pihennek. Szomszédságában a Körös-toroki homokföveny álomszép környezete, a méltósággal hömpölygő folyó hűvös vize felejthetetlen nyári napokat kínál.
A város rejtett kincsei közt előkelő helyet foglal el a bőséges termálvíz. A csongrádi uszoda egyaránt várja a gyógyulni vágyókat és az úszás szerelmeseit. 

Az év egyik fontos eseménye a helyi szőlő- és borkultúra ünnepe, a csongrádi Borfesztivál. A Körös-toroki fesztivál, a bokrosi hagyományőrző szüreti mulatság, az Alföld Néptáncegyüttes gálaműsorai, valamint a színtársulatok, kórusok, a fúvószenekar és más zenekarok páratlanul gazdag kulturális élmény kavalkádot kínálnak. 

Csongrád Kecskeméttől és Szegedtől 50-50 km-re fekszik.  
Infrastruktúrája jó. A fontosabb üzletláncok tagjai megtalálhatóak a településen (pl. Lidl, Penny, Spar, Coop). Légtechnikai gyára több száz dolgozót foglalkoztat.
Nádudvari Tibor tippjei:

Csongrádon a központi fekvésű- és ahhoz közeli utcákon kívül a Piroskaváros és a Bökény városrészek a legfelkapottabbak.

A környező városokhoz képest az ingatlanárak itt “szolidabbak”.

A legnagyobb területfejlesztés az utóbbi időben az Ipari park kialakítása, a Termálfürdő- és a Körös-torok továbbfejlesztése volt.

A fiatalok első házhoz jutását az önkormányzat 600.000.- forinttal támogatja.

   • Zöld felületek aránya
  • Közbiztonság
  • Kikapcsolódási lehetőségek
  • Fejlődő közösségi terek
  • Bevásárlási lehetőségek
További ingatlanosok a térségben

Csongrád és környéke

Hasonló oldalak

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch