Helló, Badacsonytördemic!

Badacsonytördemic ingatlan.com-os oldala

Badacsonytördemic fotója

Badacsonytördemicen keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Badacsonytördemici statisztikák

Badacsonytördemic irányítószáma: 8263

A grafikonon Badacsonytördemic lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Badacsonytördemic bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Czidor Emőke fotója

Czidor Emőke

3 éve az ingatlan.com-on

Czidor Emőke oldala
Veszprém vármegyében, a Badacsony északnyugati oldalán, a méltóságteljes bazaltorgonák lábánál fekszik a 950 főt számláló Badacsonytördemic.
Tapolcától 12 km-re, Badacsonytomaj, Szigliget, Nemesgulács és Hegymagas szomszédságában található. 

Badacsonytördemicet főként a szubmediterrán klímája és testes, zamatos, vidám dalra fakasztó borai teszik felejthetetlenné. 
Ezt a vidéket Isten is a borászatra és a pihenésre teremtette!

Szemet gyönyörködtető kilátás nyílik innen Szigliget vonulataira, a bámulatos Szent György-hegyre és természetesen a Badacsony szikláira és a Balatonra.

Kiváló menetrenddel, távolsági buszok és vonatjáratok is segítik az idelátogatók és a helyi lakosok közlekedését. 
Az önkormányzat ingyenes, saját fenntartású buszjáratot is biztosít az idősek és a rászorulók részére. Ezzel lehetővé teszik a szomszédos városokban működő egyéb orvosi ellátások vagy a nagyobb bevásárlások - pl. a tapolcai üzletközpont - könnyebb elérését.

Az itt felcseperedő gyermekek óvodájában és bölcsődéjében különféle pályázatoknak köszönhetően közkedvelt, átgondolt fejlesztések történnek. 
Az általános iskolás korú gyermekeket iskolabusz szállítja a szomszédos Szigligetre és Badacsonytomajra. 

A község lakói számára a turizmus, a vendéglátás, a borászatok, a vendégházak adnak jó megélhetési lehetőséget, és sokan dolgoznak a szomszédos nemesgulácsi gyárakban is. 

A település többnapos, zenés, minden évszakhoz és ünnepkörhöz fűződő rendezvényei sok turistát vonzanak Magyarország és Európa különböző részeiről, a helyi lakosoknak pedig csapatépítő jelleggel bírnak. 

Badacsonylábdihegyen található a Herczeg Ferenc Strand, amely kicsiknek és nagyoknak is nagyszerű kikapcsolódást biztosít. Az ingyenes strandon van játszótér és edzőgépek, ezenkívül különféle sporteszközöket is lehet bérelni.

Badacsony híres tanösvényei és romantikus holdfénytúrái rabul ejtik az aktívan pihenni vágyók szívét.
A sportolást kedvelők körében kifejezetten népszerű a Nádi Szél Vízitúra Tanösvény, amelyet kajakkal vagy kenuval is be lehet evezni október 31-ig. 

A környéken számtalan kirándulási lehetőség van még, amelyeket érdemes felkeresni, többek között: a Badacsonyban a Kisfaludy kilátó, a Bujdosók lépcsője, a Ranolder-kereszt, a Tanúhegyek, Szigliget, a Hévízi Gyógyfürdő, Keszthely, Sümeg, a Tapolcai-tavasbarlang, Salföld, a Káli-medence, Tihany, Balatonfüred stb.

Czidor Emőke tippjei:

Badacsonytördemicen minden korosztály megtalálhatja a neki megfelelő otthont. 

Az idősebbeknek a Kisfaludy utcában lévő masszív, régi bányászházakat javaslom a telkek és ingatlanok kényelmesen kezelhető nagysága miatt. 
Gyermekes családoknak pedig az EU komfortos, szépen parkosított, játszótér melletti, csendes utcákat.

Ha valaki vendégházat szeretne venni, akkor a nagyon hangulatos - az országban egyedülálló - bazalt macskaköves főutcán található, több szobás ingatlanokat ajánlanám.

A főútról a polgármesteri hivatalnál lefordulva, a Rodostó utca vezet fel a Badacsonyra - az országos kéktúra útvonalán haladva.
Itt és az Újhegy utcában többnyire külföldiek tulajdonában lévő nádtetős, ízléses nyaralók állnak egymástól akár 2-3 telek távolságra, szellősen épülve. Hűs erdei környezetben, csodaszép panorámával Szigligetre és a Balatonra. Ez nagyon ritka lehetőség manapság a Balaton környékén.
  • Munkalehetőségek helyben
  • Munkahelyek a közelben
  • Kellő vonzerő fiatalok számára is
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Egészségügyi ellátás színvonala
  • Naponta használt szolgáltatások elérhetősége
További ingatlanosok a térségben

Badacsonytördemic és környéke

Eladó ingatlanok Badacsonytördemicen

Hasonló oldalak

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch