Helló, Nemesgulács!

Nemesgulács ingatlan.com-os oldala

Nemesgulács fotója

Nemesgulácson keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Nemesgulácsi statisztikák

Nemesgulács irányítószáma: 8284

A grafikonon Nemesgulács lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Nemesgulács bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Gyurkovics István fotója

Gyurkovics István

2 éve az ingatlan.com-on

Gyurkovics István oldala
Nemesgulács egy tipikus település a Balaton-felvidéken. 
Az egész környezet és a vidék panorámája különleges a tanúhegyekkel, a minden dombot beborító szőlővel - talán kevésbé ismert, de a badacsonyi borokhoz a szőlő zömét itt, a Gulács oldalában termesztik. 

Badacsonytomaj - a legközelebbi balatoni fürdőhely -, Tapolca és Káptalantóti - a híres piacával -, csupán 5-6 km-es távolságon belül helyezkednek el.

Budapesttől a település közúton körülbelül 170 km-re található, de saját vonatmegállója is van. 

Akár nyaralásra, akár állandó lakóhelyként, ez egy jól élhető természetes környezet. 

Akik csendet, hagyományt és falusi légkört keresnek, ugyanakkor megelégednek egy szerényebb szolgáltatói lakókörnyezettel - iskola, templom, vegyesbolt, étterem-kocsma-cukrászda, polgármesteri hivatal, háziorvosi szolgálat -,  azok biztosan jól érzik majd magukat itt!

A község teljesen közművesített, az épületeket folyamatosan teszik otthonosabbá. 
Ez egy kulturált település, jó emberekkel, akik odafigyelnek egymásra és gondozzák a környezetüket. 

Aki ismeri a környéket, tudja, hogy a tapolcai vagy keszthelyi bevásárlóközpont és egyéb városi szolgáltatások vonattal, helyi busszal, kerékpárral, autóval innen 5-10 percen belül elérhetőek, de a Balaton is könnyen megközelíthető. 

A közel ezer helyi lakos egy része a saját kertjén kívül kisebb-nagyobb családi szőlőbirtokkal is rendelkezik, amelyeket gondosan művelnek, gyakran „kalákában”, kölcsönösen segítve egymást. 

Van helyi ipartelep is, de legtöbben a környező bevásárlóközpontokban, ipari- és szolgáltató tevékenységekben találnak munkát. 
Fontos a turizmus, ami ezen a környéken nem a „két hónapos nyárra” koncentrál. 
A borászat, a lovászat, a helyi vásárok, a bio-termékek, a természetjárás, a régi műemlékek, a barlangok és a siklóernyőzés, csak példák arra, hogy mi minden vonzza ide az embereket akár a szomszédos országokból, vagy hazánk távolabbi tájairól.

Gyurkovics István tippjei:

Nemesgulács a Falusi CSOK kedvezményezetti listájában szerepel, amely CSOK Plusszal is kombinálható.
Ezért aki tágas kerttel rendelkező, felújítást, továbbfejlesztést igénylő házat keresne, annak a sík faluközpont közelében lévő területet ajánlanám - mert a környező dombokról, szőlősökből nehezebb a napi közlekedés egy kisgyermekes családnak. 

Az új házasok, az itt letelepedő fiatalok kényelmes családi környezetet tudnak kialakítani, számíthatnak az itt élő emberek segítségére, könnyű a beilleszkedés. 
Ez viszont nem „üdülőfalu”, itt dolgos emberek élnek hagyományosan. 

A nyüzsgő környezet is könnyen elérhető: nyáron a Balaton és egész évben Tapolca, Keszthely, vagy akár Veszprém, az sem több egy óránál. 

Egy biztos: ez a hely nem városiasodik, megőrzi a szőlőtermelő vidéki jellegét évszázadok óta.
  • Zöld területek mennyisége
  • Turisztikai látványosságok
  • Egészséges életmód feltételei
  • Szép belváros
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Kellő vonzerő fiatalok számára is
További ingatlanosok a térségben

Nemesgulács és környéke

Eladó ingatlanok Nemesgulácson

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch