Helló, Nagymaros!

Nagymaros ingatlan.com-os oldala

Nagymaros fotója

Nagymaroson keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Nagymarosi statisztikák

Nagymaros irányítószáma: 2626

A grafikonon Nagymaros lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Nagymaros bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Grécs Gábor fotója

Grécs Gábor

5 éve az ingatlan.com-on

Grécs Gábor oldala
Nagymaros a Duna bal partján helyezkedik el, a Dunakanyar egyik jellegzetes és festői városa.
A település Budapesttől mintegy 50 kilométerre, északra található. 
A legközelebbi nagyobb város Vác, ahol a járási földhivatal, illetve több középiskola és a legközelebbi nagyobb kórház is megtalálható.
Vácon tudunk nagyobb bevásárlást és egyéb ügyeket intézni, míg Nagymaroson az alapellátások, és a különféle szolgáltatások találhatóak meg, mint az önkormányzat, az orvosi rendelő, a posta, az óvoda, az általános iskola.  

Nagymaros könnyen és gyorsan megközelíthető vasúton a Budapest–Szob-vonalon, amely nemzetközi vonal is egyben. Budapest zónázó járattal 43 perc alatt elérhető. Autóval az M2-es autóútról lekanyarodva, a 12-es főúton juthatunk a városba. Szezonálisan hajóval és egész évben komppal is tudunk közlekedni. 

A településen, annak földrajzi adottságai miatt, nagyobb munkaerőt foglalkoztató gyárak, munkahelyek nem alakultak ki. Budapest és Vác közelsége miatt a helyben lakók sokszor ingáznak. 

Nagymaros kiváló kiindulópont a Dunakanyar felfedezéséhez. 
Rengeteg sportolási lehetőség van, itt megy keresztül az Eurovelo 6 kerékpárút, illetve az Országos Kéktúra-útvonala is keresztezi a várost. 
A település híres turistaútjai, természeti nevezetességei a gyönyörű Duna-Ipoly Nemzeti Parkban találhatóak, mint a Julianus-kilátó vagy a Remete-barlang, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. 
A vízi sportolóknak is ideális lehetőség, a sok kis eldugott parton megpihenve strandolhatunk, vagy evezhetünk, illetve motorcsónakkal is felfedezhetjük a táj rabul ejtő szépségét. 

A turizmus mellett egyre nagyobb és színesebb a kulturális élet.
Itt rendezik meg a négynapos VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót, több városi rendezvénynek ad otthont a központ, és az egyik legnagyobb augusztusi tűzijátékban is a parton gyönyörködhetünk. 

Nagymaros hangulata, szépsége, királyi panorámája sok idelátogatót és művészt megihletett. 
A város romantikája, élhetősége évről-évre egyre több embert csábít kiköltözésre. 

Sokan költöztek például a város zártkerti részébe köszönhetően a természet közelségének.

Grécs Gábor tippjei:

Nagymaros több lehetőséggel szolgál az ideköltözők számára. 
Mivel kiemelt turisztikai régió, így a vendégházak és az apartmanok a város egész területén jó befektetésnek számítanak.

Fiataloknak általában a kertes-, a családi házas-, esetleg a zártkerti övezet lehet ideális választás a nagy telek és a gyengébb forgalom miatt. Itt biztonságosabban lehet gyereket nevelni, ugyanakkor nincs nagy távolságra az óvoda, az iskola. Ilyen területek a Rákóczi út és a Lator-völgy környéke. 

Idősebbeknek a belvárosi rész és a vasútvonal alatti terület ajánlott, ezek közel vannak a tömegközlekedéshez és részben a mozgássérülteknek is lehetővé teszik a mindennapi közlekedést.  

Nagymaroson a Duna-parti részek a legkeresettebbek, és a legjobban ezek az ingatlanok értékállóak. Kiemelt résznek tekinthető a Villasor is.
A belterület és a zártkerti rész sok esetben hasonló adottságokkal rendelkezik, a lakóövezet egy fokkal értékesebb, viszont vannak olyan nyaralók, amelyeket fekvésük és panorámájuk értékessé és keresetté tesz.

A város földrajzi fekvéséből adódóan már nem tud fejlődni, bővülni, így nagy fejlesztések nem várhatóak. 
A helyi építési szabályzat módosítása, finomítása ad lehetőséget arra, hogy a területen a táj megőrzése mellett történjenek egyedi fejlesztések, építkezések. 
  • Szép belváros
  • Csendes, nyugodt helyek
  • Sportolási lehetőségek
  • Bevásárlási lehetőségek
  • Naponta használt szolgáltatások elérhetősége
  • Fenntartható működés kialakult gyakorlata
További ingatlanosok a térségben

Nagymaros és környéke

Eladó ingatlanok Nagymaroson

Hasonló oldalak

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch