Helló, Balatonrendes!

Balatonrendes ingatlan.com-os oldala

Balatonrendes fotója

Balatonrendesen keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Balatonrendesi statisztikák

Balatonrendes irányítószáma: 8255

A grafikonon Balatonrendes lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Balatonrendes bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Bánhegyi Attila fotója

Bánhegyi Attila

8 éve az ingatlan.com-on

Bánhegyi Attila oldala
Balatonrendes legfőbb vonzerejét kiváló fekvése jelenti.
A település a tölgyesekkel, gyertyánokkal borított Rendesi-hegy Balaton felé lefutó lankáin terül el. 
A Csapás utca - Panoráma út felőli rövid séta alkalmával festői kilátás nyílik a Balatonra, amelynek innen a háromnegyed része belátható.

A 71. számú főút és a SzékesfehérvárTapolca-vasútvonal szeli át a Badacsony és Révfülöp között elhelyezkedő községet, így az könnyen, kényelmesen megközelíthető. 
A Volánbusz járatai szintén megbízható lehetőséget kínálnak a helyi és regionális közlekedés megoldására, a munkába járásra. 

Az utóbbira, illetve a munkalehetőségekre figyelemmel két város távolsága fontos: Badacsonytomaj 7 km-re, Tapolca 16 km-re van Balatonrendestől közúton. A szomszédos Révfülöp – csak kevéssel több, mint 3 km – a legjobb választás a szükséges szolgáltatások gyors elérésére, igénybevételére. 

Amellett, hogy remek sport- és túracélpont is (pl. a Fülöp-hegyi kilátó), itt szinte minden megtalálható, ami az életvitelhez szükséges. (Bevásárlás, posta, orvosi ellátás, iskola, sportpálya, illetve munkalehetőség.) 
Az idők során a történelmi településmag körül kialakult újabb lakóterületek – szabályosabb telekméretekkel, jellemzően egy-egy földszintes, gyakran tetőtér beépítéses lakó- vagy üdülőépülettel beépülve – fákkal, dísznövényekkel gazdagon parkosított, ápolt kertekkel, hangulatos utcáival ugyancsak vonzóvá, élhetővé teszik Balatonrendest. 

A rendezettséget, az ezzel járó a kellemes közérzetet és életérzést az adja a településen, hogy nem kevés a – tájegység népi építészetének hagyományait is tükröző – szépen felújított présház, pince. 

Strandja kétségtelenül – a tó és a hegyek látványával - az északi part egyik gyöngyszeme. Bár a szomszédos erdei hangulatú Pálkövén található, de az alig 200 méterre van Balatonrendestől. 

A Káli-medence és a Tapolcai-medence lenyűgöző tanúhegyei változatos túracélpontokat kínálnak. 
Balatonrendes maga is gazdag természeti- és táji értékekben. 
Remek élmény a mediterrán hangulatú Rendesi- és Tepécs-hegyet bejárni, ismerkedni különleges növény- és állatvilágukkal. A vörös homokkő feltáródott kőzetformációi geológiai értéket képviselnek. 

A település épített öröksége miatt is kedvelt kirándulási célpont. Római katolikus templomukra, a kétszintes haranglábra vagy a történelmi településrész XVIII-XIX. század építészeti stílusjegyeit magánviselő épületeire, a műemlékekre méltán büszkék a helyiek.

Bánhegyi Attila tippjei:

Ha a szándék már kialakulóban, a lehetőség is adott, jó döntés lehet Balatonrendesen ingatlant vásárolni, házat építeni, letelepedni.
A csend, a nyugalom szinte idillikus.
A legkisebb Balaton-parti településként a visszavonultság nyugalmát adja, kiváló hely a pihenésre, a felfrissülésre.  

A Rendesi-hegy napsütötte lejtőjén a megkapó panoráma-, a 71. sz. főút és vasút közötti lakóterület a Balatonhoz való közelsége miatt a legjobb környék az ingatlanvásárlásra. 
Nyilvánvaló, ezeken a településrészeken nem olcsók, viszont itt a leginkább értékállóak az ingatlanok. 

Az ingatlanárakat (az éppen aktuális ingatlanpiaci helyzet mellett) a főúttól, a vasúttól, a forgalomtól való távolság is, de még inkább a területek eltérő (településképi) karaktere, illetve az övezeti besorolása befolyásolja. 

Ha valaki a történelmi (központi) településrészt szinte teljesen körülvevő új területet választja: itt a (lakóövezeti) telkeken általában egy-egy lakó-, vagy üdülőépület épült, változatos nagyságú előkertekkel és jellemzően szabadon álló beépítési móddal. 

A másik lehetőség a település nyugati oldalán elhelyezkedő zártkerti településrészen vásárolni, amelyet a Szent Péter és Pál templom műemléki környezete is érint. 

A harmadik lehetőség a település (mezőgazdasági hasznosítású) külterületén vásárolni ingatlant. 

Fontos kiemelni: Balatonrendes tovább fejlődik, szépül. 

Az utóbbi idő legnagyobb települést érintő fejlesztése a két kilométer hosszan elkészült kerékpárút volt, amelyet 2023 tavaszán adtak át. Ez a Balatoni Bringakörút utolsó felújított szakasza. Így Balatonrendesnél két kilométeren át lehet tekerni az új szakaszon. 

Még az elmúlt év őszén Balatonrendes Község Önkormányzata új pályázat beadásáról döntött. Amely a Strand utca és az Ibolya utca felújítására, zebrák felfestésére és új járdaszakaszok megépítésére vonatkozik.
  • Zöld területek mennyisége
  • Csendes, nyugodt helyek
  • Biztonságos kerékpáros közlekedés
  • Munkalehetőségek helyben
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Kellő vonzerő fiatalok számára is
További ingatlanosok a térségben

Balatonrendes és környéke

Eladó ingatlanok Balatonrendesen

Hasonló oldalak

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu
Magyar English Deutsch