Helló, Mindszentkálla!

Mindszentkálla ingatlan.com-os oldala

Mindszentkálla fotója

Mindszentkállán keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Mindszentkállai statisztikák

Mindszentkálla irányítószáma: 8282

A grafikonon Mindszentkálla lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Mindszentkálla bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Rieger Zoltán

3 éve az ingatlan.com-on

Rieger Zoltán oldala
Mindszentkálla a Káli-medence észak-nyugati részén, a Kopasz-hegy keleti lábánál fekszik.  

A 300 állandó lakosú település közel 750 éves múltra tekint vissza, valamint a Veszprémi Érsekség legnagyobb szőlészetével büszkélkedhet.

A természeti értékek, a szőlő- és borkultúra, az egyedülálló hangulat, a túra és kirándulás számtalan lehetősége teszik vonzóvá ezt a káli-medencei gyöngyszemet.

A Káli-medence legismertebb nevezetessége a Kőtenger és a benne élő növényvilág szintén párját ritkítja. 
A település határán emelkedik az Öreghegy 330 méter magassággal, illetve a Kopasz-hegy, amelyről felejthetetlen kilátás nyílik a tájra.

A legközelebbi város Tapolca, 18 km távolságra található, regionális közlekedése autóbusszal megoldott.

A helyiek fő bevételi forrása a szőlészet-borászat, illetve a turizmus-vendéglátás több ága.

A Káli-medence falvaiban az elmúlt években hagyománnyá vált a nagy sikernek örvendő, nyári Káli Vigasságok, illetve a Kőfeszt rendezvények szervezése, amelyek hagyományőrző tematikájukkal a népművészetek, zenés előadások, vásárok terén minden korosztálynak minőségi kikapcsolódást nyújtanak.

Az idelátogatók olyan egyedülálló, magával ragadó életérzéssel találkozhatnak, amit az ország csak nagyon kevés régiójában tapasztalhatnak.

Rieger Zoltán tippjei:

Elsősorban a vidéki életet vonzónak találó, vállalkozó szellemű, valamint online foglalkozású fiataloknak, családoknak javaslom akár az életvitelszerű letelepedést. 
A település a fő utca mentén, a nyári szezonban kissé forgalmasabb képet nyújt. A távolabbi utcákban, a külterületen csend és nyugalom van. 

Árbefolyásoló tényezőkként a klasszikusokat tudnám sorolni: fontos az elhelyezkedés, a méret, az állapot. Lényeges, hogy a korhűen helyreállított porták magasabb értéket képviselnek. 
A Káli-medence egyre növekvő népszerűségéből, illetve az új építések korlátozásából adódóan, az ingatlanok értékállósága kifejezetten jónak mondható. 
A térség egészére jellemző folyamatos fejlesztésnek köszönhetően, utcák, terek, épületek, látogatóközpontok újulnak meg.
  • Tiszta, gondozott utcakép
  • Zöld területek mennyisége
  • Csendes, nyugodt helyek
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Bevásárlási lehetőségek
  • Autóforgalom
További ingatlanosok a térségben

Mindszentkálla és környéke

Eladó ingatlanok Mindszentkállán

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch