Helló, Várvölgy!

Várvölgy ingatlan.com-os oldala

Várvölgy fotója

Várvölgyön keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Várvölgyi statisztikák

Várvölgy irányítószáma: 8316

A grafikonon Várvölgy lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Várvölgy bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Kiss Anikó Natália fotója

Kiss Anikó Natália

5 éve az ingatlan.com-on

Kiss Anikó Natália oldala
Várvölgy barátságos, gyorsan fejlődő, ideális fekvésű község. Kifejezetten ajánlott a természet, a jó levegő és az aktív vidéki életmód kedvelőinek, a gyermekeket nevelő családoknak, az “elvonulóhelyre” vágyóknak vagy az önellátó gazdálkodóknak.

Várvölgy a Keszthelyi-hegységben fekszik, Keszthelytől és Tapolcától csupán 15 km-re, a Balaton-felvidék közelében. A Balaton-part, legközelebbi strandok, a Hévízi gyógyvizes tó és a wellness központok 15-20 perc alatt elérhetőek.

Várvölgy Alsó- és Felsőzsidből olvadt össze. Nyugodt, falusias idillt árasztó, természetközeli és történelmi emlékeket őrző község, virágokkal díszített, felújított utakkal és házzal, csinos kertekkel.
Az infrastruktúra fejlesztése évek óta folyik: a művelődési ház, az orvosi rendelő, a járdák, az utcák megújultak, a szőlőhegyen aszfaltozták az utakat, áramvezeték épült ki.
A községben posta, orvosi rendelő, gyógyszertár, dohánybolt, élelmiszerbolt és söröző üzemel. Óvoda várja a kisgyerekeket, iskolabusz viszi a nagyobbakat Gyenesdiás színvonalas általános iskolájába. 
A lakosok ellátását az estig nyitva tartó kézműves pékség, a jónevű húsbolt és a vegyesbolt segítik, ahol helyi pékárut, sajtot, húsárut, friss árut lehet kapni.
Várvölgyön található a kiváló Szent Domonkos étterem, amely árnyas teraszával teszi kellemessé a pihenést.

Helyben a pékségben, a húsüzemben, a mezőgazdaságban és kisiparban dolgoznak a legtöbben. Sokaknak Keszthely, Hévíz és a Nyugat-Balaton régió szolgáltatóipara és a turizmusa kínál munkalehetőségeket.
Emellett egyre többen foglalkoznak hagyományos állattartással és gazdálkodással is.

Várvölgyön sokan élnek sportos életmódot, népszerű a túrázás, a kerékpározás, a kocogás, a terepfutás. Több lovarda kínál oktatást, terep lovaglási lehetőséget.

A kulturális élet egyre aktívabb, egész évben vannak rendezvények pl.: a Zsidi zsúr, borversenyek stb. Régi hagyomány a júliusi a Laskafesztivál és egyre bővül a Várvölgyi Értéktár is.

Kiss Anikó Natália tippjei:

Várvölgyön többségében hagyományos, illetve újabb építésű, kertes családi házak találhatóak, amelyek között egyre több a felújított.
Mivel a község élhető méretű, minden elérhető gyalog vagy kerékpárral is. 

A település főbb utcái a Kossuth és a Dózsa György út kissé forgalmasabbak. Itt "közös udvaros" ingatlanok is itt találhatóak - 2-3 ház áll közös bejáratú udvarban.
De vannak Várvölgyön csendes, alacsony forgalmú mellékutcák is, újabb építésű házakkal. 

Szinte mindenhonnan szép kilátás nyílik a környező hegyekre és a völgyre, és a legtöbb házhoz tágas, gazdálkodásra is alkalmas kert és föld tartozik.

A központtól 3 km-re fekszik Kültelek - helyi nevén Pusztamező - kiskertes övezete, ahol egyre többen vesznek birtokot önellátás céljából. 

Várvölgy körül jó talajú szőlőhegyek terülnek el: a Mulató-domb, a Ká-völgy, az Alsó-szőlőhegy és a Kő-orra környéke ideálisak szőlő és gyümölcstermesztésre, borkészítésre. 
Egyre többen fedezik fel az idilli fekvésű szőlőhegyeket, panorámás présházakat, amelyek értéke évről-évre emelkedik. 
Várvölgy ingatlanjai ideálisak befektetésre is, mivel a Balaton-felvidék peremén az árak egyre emelkednek, az ingatlanok értékállóak. Várvölgy folyamatos fejlesztése pozitív hatással lesz az ingatlanok értékére. 
  • Tiszta, gondozott utcakép
  • Helyi hagyományok ápolása
  • Csendes, nyugodt helyek
  • Munkalehetőségek helyben
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Regionális közlekedés elérhetősége
További ingatlanosok a térségben

Várvölgy és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch