Helló, Zalaszántó!

Zalaszántó ingatlan.com-os oldala

Zalaszántó fotója

Zalaszántón keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Zalaszántói statisztikák

Zalaszántó irányítószáma: 8353

A grafikonon Zalaszántó lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Zalaszántó bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Kiss Anikó Natália fotója

Kiss Anikó Natália

5 éve az ingatlan.com-on

Kiss Anikó Natália oldala
Zalaszántó egy festői szépségű község a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, a Keszthelyi-hegységben. A Balaton északi partjától mindössze 10 km-re fekszik. 
Zalaszántóhoz közel van Sümeg, Hévíz, Keszthely és a Balaton-part. Mivel könnyen elérhetőek a nagyobb városok, ezért a turisztikai látnivalók, a kulturális programok is. 
A közlekedés távolsági buszokkal biztosított. 
Az emberek főként mezőgazdaságból élnek, de a környező városok és üdülőhelyek is számos munkalehetőséget biztosítanak. 

Zalaszántón virágos, fákkal szegélyezett, kellemes hangulatú utcák vannak.
Az oktatási és az egészségügyi szolgáltatások is elérhetőek helyben. 
Az utóbbi években többféle fejlesztés is elkezdődött a településen: megújult az óvoda, az iskola, az orvosi rendelő és több út is, a bölcsőde létesítése pedig folyamatban van.
Zalaszántón megtalálható több élelmiszerbolt, posta, gyógyszertár, orvosi rendelő, valamint éttermek és kávézók, de a környékbeli városok bevásárlóközpontjai is gyorsan elérhetőek. 

A településen aktív hagyományőrző közösségi élet folyik.
A környék bőséges lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, kirándulásra, sportolásra. Lehet többek között kerékpározni, terepfutni, túrázni, horgászni, jógázni és lovagolni.
A kiemelkedő turisztikai és kulturális látnivalók közé tartozik a buddhista Béke-Sztúpa, a Kotsy-vízimalom, az impozáns templom, és Szent Vendel kápolna. 

Zalaszántót a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Keszthelyi-hegység vadregényes erdői ölelik körbe. A Tátika várrom, a Rezi vár, a Hévízi termál tó, a Kis-Balaton és a Balaton-part is gyorsan elérhetőek.

Kiss Anikó Natália tippjei:

Zalaszántó ideális választás lehet azoknak, akik szeretnének egy nyugodt életet élni a természet közelségében. 
Az ingatlanárak általában kedvezőbbek, mint a nagyobb turisztikai központokban, így lehetőség van értékálló ingatlanok vásárlására.

A Fő utca forgalmasabb, gyermekes családoknak javasolnám a csendesebb mellékutcákat, ahonnan mégis közel van a központ, az óvoda, az iskola. Szinte mindenhonnan szép kilátás nyílik a környező hegyekre, és jellemzőek a nagyméretű kertek, amelyek háztáji gazdálkodásra alkalmasak. 
A kertészkedést, az önellátást tervezőnek ajánlom Zalaszántó zártkerti részeit, ahol tágas telkek, bőven termő birtokok találhatóak szép kilátással a környező hegyekre és völgyekre. 

A Derékhegyen, Külsőhegyen, Világosvár völgyében a Béke-Sztúpa körüli zártkerti ingatlanok egyre népszerűbbek, ezért befektetésnek is ajánlott, értékállóak az ingatlanok. A Sztúpához vezető út felújítása is pozitív hatással van az ingatlanok értékére. A zártkerti övezet nagyrésze közművekkel is ellátott (áram, víz), ami tovább emeli az ingatlanok értékét és hasznosíthatóságát.
  • Zöld területek mennyisége
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Egészséges életmód feltételei
  • Munkalehetőségek helyben
  • Biztonságos kerékpáros közlekedés
  • Pezsgő belvárosi élet
További ingatlanosok a térségben

Zalaszántó és környéke

Eladó ingatlanok Zalaszántón

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch