Helló, Szalkszentmárton!

Szalkszentmárton ingatlan.com-os oldala

Szalkszentmárton fotója

Szalkszentmártonon keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Szalkszentmártoni statisztikák

Szalkszentmárton irányítószáma: 6086

A grafikonon Szalkszentmárton lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Szalkszentmárton bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Szalkszentmárton, ez a csodás kis falu, egy órányi autóútra helyezkedik el Budapesttől, az 51-es főúton megközelítve. Dunaújváros pedig 15 perc alatt elérhető autóval, mivel csak a Duna túloldalára kell átkelni a Pentele hídon.
Szalkszentmárton egy tipikus falu, központi piactérrel, amely köré üzletek csoportosulnak. 
A faluközpontban található még a polgármesteri hivatal, az általános iskola, az óvoda, a posta, a háziorvosi rendelő, és a patika is. A katolikus, és református templomot is magában foglaló központból indul a családi házas utcák végtelen sokasága, amelyek a külterület felé haladva egyre ritkább beépítésűek. Így mindenki megtalálhatja a megfelelő lokációt otthonának, a központi vagy a külterületi előnyök figyelembevételével.
A legtöbb járda már színes térkő borítást, rengeteg utca új aszfaltburkolatot kapott az elmúlt években.
Az általános iskola folyamatosan fejlődik, többféle különóra is elérhető, az angol órától - a zongora óráig. Az épület is újítják, illetve elkészült a falu egyetlen gyalogos zebrája az iskola előtt.
Egy nagy focipálya és több játszótér is a gyermekek rendelkezésre áll.

Minden fontosabb intézmény és szolgáltatás elérhető: élelmiszerüzlet, gyógyszertár, orvos, fogorvos, védőnő, posta, gazdabolt, vasbolt, ruhabolt, cukrászda, pizzéria, és egy teljesen felújított kávézós benzinkút is. A faluban remek pékség és cukrászda működik, már sok sok éve kiemelt minőséget biztosítva. Dunaújvárosban vagy Kunszentmiklóson, 15 percnyi autóútra elérhetők a nagy üzletláncok is.
A településen nagyon jól szervezett polgárőrség van, sok taggal, akik az esti járőrözés mellet, a rendszeres rendezvényeket is biztosítják, ezzel segítve a falu rendőrének a munkáját.
Pár éve újra indult a falu betonüzeme a Szalk-Beton, amely mind az építkezőknek, mind a fizikai munkát keresőknek nagyon jó hír.
Ár-érték arányban remek választás a falu, hiszen sok nagyobb település közvetlen közelében, Budapesttől pedig csupán egy órányira található.
Itt igazi falusi életet élhetünk a rendezett utcák valamelyikében. 
Irány Szalk!

Szalkszentmárton ingatlanjai lokáció szempontjából három kategóriába sorolhatóak.
A lakóingatlanok a központ köré épültek. Ez egy sűrűn lakott rész, aszfaltozott utcák, és térkövezett járdák jellemzik. Minden közmű elérhető. Zömében felújított, a régi idők hangulatát idéző autentikus épületek, vagy teljesen új építésűek találhatóak itt.
2. Újtelep:
Nevében is mutatja, hogy egy új rész, amely mára már szintén sűrűn lakott, de csak akkor alakult ki, amikor a belső falurész már kinőtte magát, így a már nem működő vasút túloldalán, a kilencvenes években lett igazán tele új házakkal. 
Így itt sokkal több új modern ház van, mint a faluközpontban, de nem minden utca aszfaltozott és nem minden utcában elérhető a vezetékes gáz, de a többi közmű természetesen igen.
3. Homokpuszta:
Szalkszentmárton üdülőövezete, amely 10 kilométerre helyezkedik el a falu központtól, a Kiskunsági-főcsatorna vonalában, így rengeteg vízparti nyaraló érhető itt el. 
Egyik ingaltan sem lakóháznak van bejegyezve ezen a külterületi részen - itt a háromemeletes családi ház is nyaralónak számít -,  ezért cserében, az épületméretekhez viszonyítva itt lehet a faluban a legolcsóbban ingatlanhoz jutni. 
Sok központban élő falubeli vásárol itt nyaralót a külterület intimitása, a gyönyörű környezet, a horgászat csábítása miatt. 
Sokan viszont a kedvező ár miatt választják ezeket az ingatlanokat, amelyek zártkert besorolásúak, így nyilván kompromisszumot jelent a falu belterületeihez képest, mivel csak a főút aszfaltozott, míg a többi murvás. Villany minden utcában van.
Vezetékes gáz itt sehol nincs és vezetékes ivóvíz is csak a főúton elterülő épületekbe van behúzva, míg a többiben házi vízmű van.
  • Építészeti különlegességek
  • Fejlődő közösségi terek
  • Tiszta levegő
  • Munkalehetőségek helyben
  • Fenntartható működés kialakult gyakorlata
  • Regionális közlekedés elérhetősége
További ingatlanosok a térségben

Szalkszentmárton és környéke

Eladó ingatlanok Szalkszentmártonon

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu
Magyar English Deutsch