Helló, Dunaföldvár!

Dunaföldvár ingatlan.com-os oldala

Dunaföldvár fotója

Dunaföldváron keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Dunaföldvári statisztikák

Dunaföldvár irányítószáma: 7020

A grafikonon Dunaföldvár lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Dunaföldvár bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Fazekas Melinda

Fazekas Melinda oldala
Dunaföldvár egy rohamosan fejlődő város, szinte az ország közepén helyezkedik el. Több főútvonalról is könnyen megközelíthető.
A közeli városok - Dunaújváros, Paks, Kecskemét, vagy Solt - rövid időn belül elérhetőek. A tömegközlekedés vonattal,  távolsági és helyi járatokkal egyaránt megoldott. 
Az itt és a környéken élők mezőgazdasággal és kereskedelemmel foglalkoznak, emellett a Dunaföldváron és a környező városokban lévő gyárakban - Bioetanol, Dunai Vasmű, Mercedes, Paksi Atomerőmű - is akad bőven munkalehetőség. 
A városban van óvoda, bölcsőde, általános- és középiskola, kisebb-nagyobb boltok, a bevásárlóközpontok pedig a szomszédos településeken találhatóak meg.

Dunaföldváron a terek és az utcák rendezettek, virágosak. Az egyik legkeresettebb és legrégebbi utcája a Kossuth Lajos utca. Itt találhatóak a hivatalok, valamint az iskola, a Simon-ház, a régi szatócsbolt, a Krieger-udvar, Beszédes József hídmérnök korábbi otthona. Ezen épületek egyedi hatást kölcsönöznek a városnak! 
Híres még az Öreg torony, amely a XVI. század óta áll Dunaföldváron, jelenleg múzeumként üzemel.
A Strand és Gyógyfürdő nemcsak a dunaföldvári lakosoknak nyújt kikapcsolódást. Mint ahogy érdemes megemlíteni a gyönyörű Duna-partot is!
A városban számtalan rendezvény kap helyet az év folyamán, többek között a Majális, a Várjátékok, a halászléfőző verseny, a szüreti fesztivál, a Múzeumok éjszakája, a Bor és Jazz piknik stb.
Fontos megemlíteni a közkedvelt dunaföldvári állat- és kirakodóvásárt, amely minden hónapban kétszer kerül megrendezésre és az ország több pontjáról csábítja a vásárlókat.       
Aki ide látogat, annak érdemes megnéznie a városban található barokk épületeket, a Várat, valamint a termálfürdőt és a halászcsárdát is!

Fazekas Melinda tippjei:

A Belváros az egyik legkeresettebb rész a fiatalok körében. Itt minden 1-2 percen belül elérhető, élvezhetik a nyüzsgő Belváros mindennapi hangulatát. 
Akik a nyugalmat szeretik és elsősorban a családi házat részesítik előnyben, azoknak az Öreghegyet, a Duna-part környékét vagy a Külvéget ajánlom. 
Az árat legfőképp az elhelyezkedés  befolyásolja, a Belvárosban és az Öreghegyen mindig magasabb árakkal találkozik az érdeklődő. 
  • Fejlődő közösségi terek
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Munkahelyek a közelben
További ingatlanosok a térségben

Dunaföldvár és környéke

Eladó ingatlanok Dunaföldváron

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch