Helló, Ozora!

Ozora ingatlan.com-os oldala

Ozora fotója

Ozorán keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Ozorai statisztikák

Ozora irányítószáma: 7086

A grafikonon Ozora lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Ozora bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Dr. Babella Györgyné fotója

Dr. Babella Györgyné

3 éve az ingatlan.com-on

Dr. Babella Györgyné oldala
Ozora hegyek, völgyek között megbúvó, csodálatosan tiszta levegőjű, bájos kis falu Tolna megyében, Tamási és Simontornya közelében.
A közlekedése jó, menetrend szerinti buszokkal Pincehelyre és Simontornyára, onnan pedig vonattal Budapest és Pécs irányába utazhatunk. 
Simontornyáról az ország néhány távolabbi pontjára is eljuthatunk a távolsági buszokkal. A Balaton 30-40 perc alatt elérhető. 

Ozorán kiváló oktatási intézmények - felújított általános iskola, óvoda -, orvos, gyógyszertár, több bevásárlási lehetőség áll a helyi lakosság rendelkezésére. 
Bár helyben korlátozott a munkahelyek száma, mégis vannak lehetőségei annak is, aki a településen szeretne dolgozni.
A gyönyörű reneszánsz vár többféle munkalehetőséget kínál, emellett egyre több vállalkozás is fellelhető a faluban, a helyi lakosság pedig a megtermelt javait másutt is próbálja értékesíteni.

A várnak turisztikai szempontból is kiemelt jelentősége van,  tárlatvezetéssel egybekötött állandó kiállítások tekinthetők meg. 

A település hét dombra épült, természeti szépségekben gazdag, az erdők, a mezők, a Sió-völgye számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínálnak, a Tükörcsös-hegyről csodálatos látvány tárul elénk. 
Külön említeném történelmi és irodalmi múltját. Híres az 1848-as Ozorai Diadal.
Illyés Gyula álmai városának nevezte Ozorát, Petőfi Sándor pedig e faluban lépett fel először, mint vándorszínész.

Dr. Babella Györgyné tippjei:

Fiatal párok számára sok-sok lehetőség adott. Ki, mit szeretne, biogazdálkodást, őstermelői tevékenységet, állattartást? Vagy olyan vállalkozást, ami nincs a faluban, de feltétlenül szükség lenne? 

Ozora különleges fekvésű, kristálytiszta levegőjű falu, ahol messze s távol nem található semmilyen ipari létesítmény. 
Útjai járhatóak - újabb és újabb pályázatokkal még fejleszteni fogják -, ezért távolabbi utcákat is javasolnék, ahol jól érezhetik magukat, esetleg földet is művelhetnek: pl. Petőfi u., Árpád u., Kossuth Lajos u., Koppány u., Mártírok u., Körtélyvölgy része, Zrínyi u., Táncsics M. u.
Egyes részeken a családi házakhoz nagyobb telek kapcsolódik, így lehetőséget kínál gazdasági és egyéb tevékenységre is.

Fiatal pároknak, gyermekeseknek feltétlenül és szívből ajánlom a falu központi részét. 
Nevezetesen a vár és a piactér környékét (Szabadság tér, Várhegy u., Kossuth Lajos u., Pozsonyi u., Bezerédi u.,Vas Gereben u., Kálvária u., Hunyadi u., Mártírok u. és a Koppány u. első része). 
Leginkább itt értékállóak az ingatlanok, amelyek az elmúlt években viszonylag gyorsan elkeltek.

Ezekből az utcákból az óvoda, a gyönyörűen felújított és Illyés Gyula nevével fémjelezett általános iskola, a XIV-XV. században épült reneszánsz vár, az 1728-ban, barokk stílusban épült templom, a Polgármesteri Hivatal, az orvosi rendelő, a gyógyszertár, a bevásárlási lehetőségek és a menetrend szerinti buszjáratok pár perc alatt elérhetőek. 

Számtalan látnivaló, kikapcsolódási lehetőség van a közelben: megtekinthetjük az emlékoszlopokat, a Holokauszt Emlékművet, a Kopjafát, a hidat. A gyerekek játszhatnak a játszótereken, részt vehetnek a Cs. Kiss Ernő fafaragó művész által vezetett fafaragó táborokban.

A felsorolt helyeket és utcákat ajánlom idősebbek számára is, akik könnyű sétával látnivalókat, egészségügyi ellátást, bevásárlási lehetőségeket találhatnak.

A településen a legfőbb árbefolyásoló tényező a munkahelyteremtés, a munka lehetősége.

A Várkastély és környékének felújítása egy nagyobb lendületet hozott a falu életébe, de sajnos, nem a faluhoz tartozik. Ezen a téren még bőven vannak kiaknázatlan lehetőségek.

Számtalan EU-s és egyéb pályázatot nyújtottak be az utak korszerűsítésére, a szociális és egészségügyi hálózat fejlesztésére, a kis- és középvállalkozók megsegítésére. A pályázatok elnyerése  nemcsak fejlesztést valósít meg, de munkahelyeket is biztosít az ott élő lakosság számára, mindenképpen javítja az életminőséget.
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Közbiztonság
  • Egészséges életmód feltételei
  • Megélhetési költségek
  • Munkalehetőségek helyben
  • Munkahelyek a közelben
További ingatlanosok a térségben

Ozora és környéke

Eladó ingatlanok Ozorán

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch