Helló, Ózd!

Ózd ingatlan.com-os oldala

Ózd fotója

Ózdon keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Ózdi statisztikák

Ózd irányítószáma: 3600

A grafikonon Ózd lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Ózd bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Boros Katalin fotója

Boros Katalin

9 éve az ingatlan.com-on

Boros Katalin oldala

Ózd gyönyörű természeti környezetben helyezkedik el, a hét völgy városának is nevezik. Egertől és Miskolctól is elérhető távolságban van, valamint a szlovák határ is mindössze 8 km.

A közelben számos turisztikailag kiemelt település és látnivaló található, mint például Szilvásvárad vagy a suvadás következtében létrejött meseszép Arlói-tó. De a közelben van a Lázbérci-víztározó, a Szent Simon és Júdás apostol templom, valamint a Hangonyi-tó is.

A városban több középiskola működik, illetve a Miskolci Egyetem egy kihelyezett tagozata is nyújt továbbtanulásra lehetőséget.

Munkahely szempontjából kiemelendő, hogy közvetlen, ingyenes buszjárattal érhetőek el Egerben és Miskolcon a ZF és Bosch gyárak.

Szórakozásra, kikapcsolódásra is bőven ad opciót a város (Ózdi Strandfürdő, uszoda, stadion, teniszpályák, színház, mozi, múzeum), illetve a bevásárlás is számos helyen megoldható.


Boros Katalin tippjei:

Gyermekes családok számára a legjobb választás az Új város tér, illetve Bolyok, ahol iskola, óvoda, ABC, posta, orvosi rendelő, illetve védőnői szolgálat is elérhető közelségben vannak.
A Bolyki főúton, Március 15. úton, a Mogyorós völgyben vagy a Ráctag tetőn (gyönyörű kilátással a városra), drágább árkategóriában pedig a Gömöri, Zalai úton találhatnak megfelelő otthonra.
De a Szenna városrész is tökéletes választás lehet a nyugodt kertváros kedvelőinek.

Amennyiben viszont valaki a nyüzsgést szereti, úgy a városközponti panellakások is megfelelőek.

A legfőbb árbefolyásoló tényezők a településen a környék, a közművek megléte, illetve az mindennapokhoz szükséges szolgáltatások közelsége. Az elmúlt időszakban stagnáltak az ingatlanárak Ózdon, mivel azonban a közeljövőben rengeteg fejlesztés várható (úthálózat, ipari parkok, városkép fejlesztések), vélhetően ezek hatással lesznek az árakra is.

  • Tiszta, gondozott utcakép
  • Zöld területek mennyisége
  • Munkahelyek a közelben
  • Építészeti különlegességek
  • Megélhetési költségek
  • Kulturális programok
További ingatlanosok a térségben

Ózd és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch