Helló, Békés!

Békés ingatlan.com-os oldala

Békés fotója

Békésen keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Békési statisztikák

Békés irányítószáma: 5630

A grafikonon Békés lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Békés bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Tóth Gabriella fotója

Tóth Gabriella

7 éve az ingatlan.com-on

Tóth Gabriella oldala

Békés körülbelül 20 ezer lélekszámú város, közel helyezkedik el Békéscsabához és Gyulához. Ez az előnye is, hiszen nem egy zsúfolt nagyváros és nem is egy kis elöregedő falu, viszont minden elérhető 15 km-es körzetben.  
Békés közel van a természethez is, a Kettős-Körös partján egy kikötővel is rendelkezik, valamint az Élővíz-csatorna is keresztülszeli a várost, amely kiváló horgászati lehetőség, de csónakázásra is alkalmas. Lehetőség van a békési gyógyfürdőben a pihenésre, gyógyvize páratlan, uszoda és szauna is megtalálható itt. 

A város fejlődése folyamatos, a civil szervezetek sokat tesznek azért, hogy kulturális téren is kedvelt legyen. Az évente megrendezésre kerülő Madzagfalvi Napok, Békés-Tarhosi Zenei Napok, a Tökmulatság, a Békési kolbász-vigalom és a békési adventi alkalmak nagyban hozzájárulnak ehhez. 
Az infrastruktúra fejlesztése lassú javulást mutat. 
Rengeteg sportolási lehetőség van Békésen, főleg gyerekeknek. Aktívan működnek a kajak-kenu, úszás, kézilabda, asztalitenisz és az atlétika sportágak is. Az oktatásban is kiemelkedő a város, a gyermekesek jelentős számú intézmény - két bölcsőde, két óvoda, egyházi-, állami-, művészeti iskola és 2 középiskola - közül választhatnak. 
Többnyire kertes házas övezetből áll a város, amely kisgyermekeseknek, családosoknak praktikus. Fiatal pároknak a Belvárosban is van lehetőségük ingatlant vásárolni. Munkalehetőség mindig van, de sokan a környékbeli városokban találnak képzettégüknek megfelelő munkát.  
Békés városában az egészségügyi ellátás szinte minden területen biztosított.  Az alapvetően szükséges dolgok beszerezhetőek a központban lévő üzletekből. 
A helyi közlekedést a menetrend szerinti buszjáratok biztosítják. 

Békés élhető, szerethető város!Tóth Gabriella tippjei:

A Békésre költöző fiataloknak elsősorban lakást ajánlanék, az Élővíz-csatorna partján lévő Fáy- , a Petőfi- , a Vásárszél utcában és a Szarvasi úton, ahol újépítésű lakást is találhatnak. 
Fiatal házasoknak illetve gyermekeseknek Bánhida és Ibrány Szécsénykert felőli részét, az Újváros és a Malomvég kertvárosias jellegű városrészeket ajánlom. 
Ha fontos, hogy minden közel legyen, akkor a Belvárosban is remek otthont találhatnak. Az itteni és a környékén lévő ingatlanok a legértéktartóbbak. 
Amennyiben tanyasias életformára vágynak, a Gyulai, a Szarvasi- és a Csabai út környékén bukkanhatnak a megfelelő otthonra.  


  • Helyi hagyományok ápolása
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Kulturális programok
  • Vendégszerető polgárok
  • Fenntartható működés kialakult gyakorlata
  • Biztonságos járda használat
További ingatlanosok a térségben

Békés és környéke

Eladó ingatlanok Békésen

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch