Helló, Kőszeg!

Kőszeg ingatlan.com-os oldala

Kőszeg fotója

Kőszegen keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Kőszegi statisztikák

Kőszeg irányítószáma: 9730

A grafikonon Kőszeg lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Kőszeg bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Szabó István fotója

Szabó István

4 éve az ingatlan.com-on

Szabó István oldala

Kőszeg a nyugati határszélen helyezkedik el, Szombathelytől 20 km-re, Soprontól 45 km-re, Ausztriától pedig mindössze 2 km-re.
A közlekedés jól megoldott, Szombathely irányából óránként jár vonat, illetve busz. Szinte minden elérhető röviden időn belül. 

Az utcák-, terek hangulata csodálatos, és biztonságosnak is mondható. Főként a tavasztól - késő őszig tartó időszakban, kb. nyolc hónapon keresztül élvezhető a városi lét, mintha minden nap egy nyaralás lenne. Számos rendezvény-, vásár színesíti az itt tartózkodást. 

Kőszeg történelmi múltra tekint vissza. Legfőbb nevezetessége a kőszegi vár, amit Jurisich Miklós védett a törökök ellen. Ennek emlékére Kőszegen a mai napig 11.00 órakor van a déli harangszó. Ezenkívül több múzeum, templom, műemlék található a városban.
Elsőszámú turisztikai- és kikapcsolódási helyszín a Szabó-hegy, ahol számtalan turisztikai útvonal helyezkedik el. Ezeket gyalogosan, vagy akár kerékpárral is megközelíthetjük. A túrák a Kőszegi-hegység nevezetes kirándulóhelyeit ejtik útba, mint a Hét-forrást az Óház kilátót, vagy az Írott-kőt. 

A bevásárlásra Kőszegen belül szinte minden igényt kielégítő multik vannak.
Kőszegen a Kábelgyár nagy tömegeknek ad munkát. Ezenkívül az emberek egy része Ausztriában dolgozik a vendéglátás területén, -más része pedig saját vállalkozást működtet.


Szabó István tippjei:

Az elmúlt 20 év során rengeteg új építésű ingatlan épült. Ezek a városnak több pontján is megtalálhatóak és szinte a legdivatosabbak.

Mindezek mellett a Lakótelep is nagyon keresett- és értékálló része a városnak.

Legtöbben szeretnek a Belvárosban élni. Azt viszont figyelembe kell venni, hogy az itteni régi épületeknek nehezebb a felújítása és az állagmegóvása.

Aki viszont új építésű családi házba költözne, annak nincs könnyű dolga mivel a telkek eléggé elfogytak. Jó helyen, jó telket szinte nem is lehet jelen pillanatba megvásárolni. Reméljük, hogy ez a közeljövőben fog majd változni!  

Az utóbbi időben előtérbe kerültek a környező falvak is, ezeken a településeken mérsékeltebbek az árak.

  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Naponta használt szolgáltatások elérhetősége
  • Csendes, nyugodt helyek
  • Egészségügyi ellátás színvonala
  • Helyi járatok rendszeressége és megbízhatósága
  • Biztonságos kerékpáros közlekedés
További ingatlanosok a térségben

Kőszeg és környéke

Eladó ingatlanok Kőszegen

Hasonló oldalak

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu
Magyar English Deutsch