Helló, Sopron!

Sopron ingatlan.com-os oldala

Sopron fotója

Sopronban keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Soproni statisztikák

Sopron irányítószáma: 9400

A grafikonon Sopron lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Sopron bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Szalay Éva fotója

Szalay Éva

8 éve az ingatlan.com-on

Szalay Éva oldala

A hűség városa Sopron, Győrtől és Szombathelytől maximum 1-1 órányi autóútra fekszik. Az M85-ös autópálya átadása jelentősen megkönnyítette a Budapestre való közlekedést is. Ezáltal az ingatlankeresés is érezhetően fellendült Sopronban és környékén.
Az itt élő emberek nagy része Ausztriában dolgozik.
A városra nem igazán jellemző az ipari jelleg, de az utóbbi évek nyertese mégis kétségtelenül az építőipar volt. Természetesen van hús-, vegyi-, textil-, valamint bútoripar és nem utolsósorban a Heineken sörgyár is sokaknak biztosít megélhetést.

Az elmúlt pár évben Sopronban jelentős fejlesztések voltak, a kórházunk megújult, több élelmiszerlánc boltot nyitott, iskoláinkat folyamatosan szépítik. Tanuszodánkat nyáron adták át, valamint csodálatosan megújult a Belváros is.

A Soproni Parkerdő "boszorkány tanösvénye" a kisgyerekek egyik kedvence lett, ugyanakkor a nagyobbaknak a helyi Kalandpark kínál kikapcsolódást.
A Fertő-tavon jelenleg munkálatok folynak, de addig is a közeli Tómalmon vagy Hegykőn csobbanhatunk a meleg nyári napokon.
Számos kisebb-nagyobb múzeum is van Sopronban, sőt, aki még több kultúrára vágyik, az ne hagyja ki a Petőfi Színházat vagy nyáron a fertőrákosi Kőszínház előadásait sem.


Szalay Éva tippjei:

Gyermekes családok leginkább a lakóparkokat szeretik, ahol iskolák, óvodák és bevásárlási lehetőségek vannak a közelben.

Egyik kiemelt lokáció az Ágfalvai lakópark, de népszerű még a Lehár-, a Ravazd-, a Pihenőkereszt-, az Aranyhegy lakópark is. 

Az elmúlt időszakban a nyugalmat kedvelők leginkább a Virágvölgyet vagy a Tómalmot választották.

A településünkön az utóbbi egy évben jelentős áremelkedés figyelhető meg. 
Az autópálya elkészülte kétségtelenül a legnagyobb településfejlesztést érintő kezdeményezés volt térségünkben.

  • Szép belváros
  • Tiszta levegő
  • Családos programok
  • Munkalehetőségek helyben
  • Helyi járatok rendszeressége és megbízhatósága
  • Autóforgalom
További ingatlanosok a térségben

Sopron és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch