Helló, Kehidakustány!

Kehidakustány ingatlan.com-os oldala

Kehidakustány fotója

Kehidakustányban keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Kehidakustányi statisztikák

Kehidakustány irányítószáma: 8784

A grafikonon Kehidakustány lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Kehidakustány bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Neumann Bernadett fotója

Neumann Bernadett

1 éve az ingatlan.com-on

Neumann Bernadett oldala
A Zala folyót mindkét oldalról határoló dombok, szőlőhegyek ölelésében fekszik Kehidakustány, az ország egyik legkedveltebb termál- és élményfürdőjéről ismert település.

Földrajzi elhelyezkedése miatt a történelem során is fontos településnek számított, sokáig itt volt az utolsó Zala-híd - mielőtt a folyó elérné a Balatont. 
Manapság a Balaton, a Hévízi-tó, illetve a fürdő az, amelyek kiemelt célponttá teszik a nyaralni-, üdülni vágyók és az állandó letelepedési lehetőséget keresők körében is.

A jól szervezett, rendezett község környék-szerte kedvelt és elismert általános iskolával rendelkezik, biztosított az orvosi ellátás, van patika, posta és bolt, közösségi ház, könyvtár.
A nagyobb bevásárlásokat, a hivatalos ügyeket Keszthelyen, Hévízen vagy a járási központban, Zalaszentgróton lehet intézni.

A község a Kehida Termál- és Élményfürdőnek és a Zala Springs Golf Resortnak köszönhetően jelentős idegenforgalommal-, környezeti adottságai miatt izgalmas turisztikai lehetőséggel bír.

A települést övező szőlőhegyek az elmúlt évtizedekben sok helyütt elvadultak, de az elmúlt néhány év tendenciája, hogy újranépesednek, eredeti funkciójuk megváltozik, sokan életvitelszerűen költöznek a bájos vidékre. 

Az erdőkben sétálva több száz éves szelídgesztenyefákkal, medvehagyma-mezőkkel, romos présházakkal, és ha szerencsések vagyunk,  szarvasok hatalmas csapataival is találkozhatunk.

A településen halad keresztül a zöld jelzésű gerinc-túra, amely a nevezetességek közül érinti többek között a Deák-kutat, a Deák-kúriát, a Fénykeresztet és a közel kétszáz éves háziberkenyefát.

A helyiek lelkes hagyományőrzők, folyamatos programokkal, előadásokkal, találkozókkal várják az érdeklődőket.

A környék izgalmas kezdeményezése a Nyitott Porták hálózat, amely helyi termelők, kézművesek, gazdák életébe, munkájába enged betekintést.

Neumann Bernadett tippjei:

A településen számos, viszonylag újonnan parcellázott területet alakítottak ki, így az épitkezni vágyóknak több választási lehetősége is van.
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Egészségügyi ellátás színvonala
  • Naponta használt szolgáltatások elérhetősége
  • Munkalehetőségek helyben
  • Bevásárlási lehetőségek
  • Regionális közlekedés elérhetősége
További ingatlanosok a térségben

Kehidakustány és környéke

Eladó ingatlanok Kehidakustányban

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu
Magyar English Deutsch