Helló, Zalaegerszeg!

Zalaegerszeg ingatlan.com-os oldala

Zalaegerszeg fotója

A fotót készítette: Országalbum / Vándormadár

Zalaegerszegen keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Zalaegerszegi statisztikák

Zalaegerszeg irányítószáma: 8900

A grafikonon Zalaegerszeg lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Zalaegerszeg bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Zalaegerszeg megyei jogú város, az ország délnyugati részén, egy völgyben fekszik, a Zala folyó és a Válicka patak találkozásánál. Zala megye legnagyobb városa, jelenleg közel 57 ezren lakják.

Városunk megközelíthető Budapestről közvetlen vonattal, autóbusszal, Szlovéniából Rédicsen át, Ausztriából Körmenden keresztül, a sármelléki repülőtérről pedig mindössze 41 km-re fekszik.

Az oktatási intézmények, bevásárlóközpontok tömegközlekedéssel is elérhetőek.
Óvodák és általános iskolák a legtöbb városrészben megtalálhatóak. Emellett több felsőoktatási intézmény kihelyezett tanszéke, -kara, -távoktatási helyszíne is a városban található. Az elmúlt években jelentős intézményi (egészségügyi, oktatási, szociális, kulturális) fejlesztések történtek.

Munkalehetőséget az ipari üzemek, az elektronikai gyár és az építőipari kivitelező nagyvállalatok nyújtanak . A szállítmányozásban dolgozók száma is jelentős, illetve sok fiatal dolgozik a számítástechnikai, informatikai, távközlési szektorban.
Jelen vannak a városban a nagy bevásárlóközpontok is.

A környező dombok, természeti látnivalók - Azáleás-völgy, Csácsi arborétum, Gébárti-tó - vonzzák a kirándulni vágyókat. Zalaegerszeget sok virág díszíti, szinte minden részén terek és parkok újultak meg, -jöttek létre. A játszóterek száma is bővült az utóbbi időben.

Az elmúlt időszakban különböző fejlesztések is történtek: elkerülő- és kerékpárutak készültek, a város rácsatlakozott a páneurópai vasútvonalra is.
A termálvízre építve pedig aquapark, fedett fürdő és kemping került kialakításra, valamint ipari parkok is létesültek.


Fiatal pároknak a Belvárost ajánlanám, mert itt található a legtöbb szórakozási lehetőség és hosszú távon ezek az ingatlanok maradnak a legmagasabb árfekvésűek.

Kisgyermekes családoknak a Kertvárost és Páterdombot javaslom az oktatási intézmények gyalogos elérhetősége, a jól felszerelt játszóterek és a környéken lévő kirándulási lehetőségek miatt.
Családoknak ugyanakkor a vonzáskörzethez tartozó több városrész (Andráshida, Csács, Botfa, Besenyő ) családi házas övezetei is remek választás lehet.

Az elmúlt időszakban a zártkertekre lokalizálódott a legtöbb keresés, jelentős áremelkedést okozva ezeken a környékeken (pl.Jánkakegy, Egerszeghegy, Gógánhegy stb.).

  • Tiszta, gondozott utcakép
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Tiszta levegő
  • Turisztikai látványosságok
  • Kellő vonzerő fiatalok számára is
  • Autóforgalom
További ingatlanosok a térségben

Zalaegerszeg és környéke

Kiadó ingatlanok Zalaegerszegen

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch