Helló, Kaposvár!

Kaposvár ingatlan.com-os oldala

Kaposvár fotója

Kaposváron keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Kaposvári statisztikák

Kaposvár irányítószáma: 7400

A grafikonon Kaposvár lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Kaposvár bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Oláh Miklós fotója

Oláh Miklós

15 éve az ingatlan.com-on

Oláh Miklós oldala

Kaposvár a Balatonhoz az egyik legközelebb fekvő megyeszékhely, de a főváros is elérhető közelségben van.

Kaposvár főterét és az azt övező utcák hangulatát átjárja a vidéki élet esszenciája.
Gyermeknevelésre kifejezetten ideális, mert jó az infrastruktúrája, a közbiztonsága és minden létfontosságú szolgáltatás megtalálható itt. A sportolás és az egészséges életmód kialakításához és megtartásához is minden adott.


Oláh Miklós tippjei:

A kaposváriak nagy többsége a Belvárost, illetve a környékét, az észak-nyugati-, valamint a kisgáti városrészt tartja a legmegfelelőbb helyszínnek családi otthon vásárlásra.
A megyeszékhelyek közül itt találhatóak meg a legalacsonyabb áron az ingatlanok, ezért bárki számára ideális lehet családalapítás helyszínéül Kaposvár.
 • Szép belváros
 • Zöld területek mennyisége
 • Játszóterek mennyisége, minősége
 • Kellő vonzerő fiatalok számára is
 • Regionális közlekedés elérhetősége
 • Autóforgalom
További ingatlanosok a térségben
Takács Roland fotója

Takács Roland

4 éve az ingatlan.com-on

Takács Roland oldala
Kaposvár Somogy vármegye kulturális és gazdasági központja. 
A város történelmi múlttal rendelkezik és számos építészeti, kulturális látnivalóval büszkélkedhet. 

Kaposvár jól megközelíthető közúton és vasúton egyaránt. A várost az M7-es autópálya, valamint az őszi és téli időszakban fontos gyorsforgalmi utak is összekötik a környező településekkel és városokkal.
Vasúti kapcsolatai révén elérhető Budapest és más fontos magyar városok.
Kaposváron van helyi tömegközlekedési rendszer is, amely buszokkal és helyi járatokkal biztosítja a közlekedést a város területén belül.

Kaposvár városközpontja élénk és barátságos hangulatot sugároz. A terek és utcák jól karbantartottak, és a városi élet sokszínűségét tükrözik. 

A Kossuth tér a város központi területe, ahol a megyeháza és a Kossuth-szobor is található. Ez egy fontos találkozási pont és gyakran helyszíne kulturális eseményeknek, fesztiváloknak.

A városban számos zöld park és pihenőhely található, amelyek lehetőséget nyújtanak a látogatóknak és a helyieknek a kikapcsolódásra, sétálásra és piknikezésre. 

Kaposvár többféle oktatási intézménynek ad otthont, beleértve általános- és középiskolákat, valamint a Kaposvári Egyetemet is. Az egyetem különösen fontos szerepet játszik a város oktatási és kulturális életében. 

A városban számos egészségügyi intézmény található, kórházak, klinikák és orvosi rendelők.  

Turisztikai és kulturális látnivalók is nagy számban vannak Kaposváron. 
Többek között a Rippl-Rónai Múzeum, a festőművész, Rippl-Rónai József munkásságát mutatja be és amelyben gyakran rendeznek időszaki kiállításokat is. A Szivárvány Kultúrpalota, kulturális események, koncertek, színházi előadások és kiállítások helyszíne. A már említett Kossuth tér. A város egyik vezető színháza, a Csiky Gergely Színház. A Virágfürdő nevű szabadidőközpont, amelyben fedett uszoda, pezsgőfürdők, szaunák és más wellness lehetőségek találhatóak. 

Kaposvár számos sportközponttal rendelkezik, ahol a látogatók teniszezhetnek, kosarazhatnak, focizhatnak és más sportokat űzhetnek.
A város környékén több kerékpárút és túraútvonal található, ahol a természetet és a vidéket lehet felfedezni.
A Deseda tó és a folyók a környéken lehetőséget nyújtanak kajakozásra, kenuzásra és más vízi sportokra.
A Kaposvári Rákóczi Stadion a város fő futballstadionja, ahol a helyi csapatok mérkőzéseit is meg lehet tekinteni.

Takács Roland tippjei:

Kaposváron a következő területeket ajánlom annak, aki ingatlant szeretne vásárolni:
A Belváros sokféle szórakozási és szolgáltatási lehetőséget kínál, például éttermeket, kávézókat, boltokat és kulturális eseményeket. A központi elhelyezkedés miatt könnyű hozzáférni a város többi részéhez. Itt jelenleg több új építésű társasház épül, ahol modern, minden igényt kielégítő otthonra lelhetünk.

Emellett a külvárosi részek is vonzóak lehetnek, különösen ha csendesebb környezetben szeretnénk élni. Ilyenek például: Kaposfüred, Toponár vagy a Töröcskei városrészek.

A legkeresettebb ingatlanok Kaposváron a Kisgáti és az Északnyugati városrészben találhatóak. 

Ha az egyetemhez való közelség fontos szempont, érdemes lehet olyan környékeket nézni, amelyek közel helyezkednek el a Kaposvári Egyetem kampuszához. 
 • Tiszta, gondozott utcakép
 • Szép belváros
 • Zöld területek mennyisége
 • Építészeti különlegességek
 • Kellő vonzerő fiatalok számára is
További ingatlanosok a térségben

Kaposvár és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch