Helló, Komló!

Komló ingatlan.com-os oldala

Komló fotója

Komlón keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Komlói statisztikák

Komló irányítószáma: 7300

A grafikonon Komló lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Komló bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

Hudák Zsuzsanna fotója

Hudák Zsuzsanna

5 éve az ingatlan.com-on

Hudák Zsuzsanna oldala
A 75 éves Komló egyáltalán nem öreg település!
A hét dombra épült városban sok a zöldterület, erdők szegélyezik, több túraútvonal érinti környezetét. A terek, parkok minden évszakban friss virággal pompáznak.
A városban van kórház, színház, uszoda.  Zenei általános iskolája nagy múltra tekint vissza, nyaranta kórusfesztiválnak ad otthont a város, valamint ősszel a komlói filmfesztiválnak. 
Nemrégiben adták át az új buszpályaudvart és a piaccsarnokot. A kökönyösi városrészen új parkolókat alakítottak ki.
A szilvási "KRESZ-parkban a szabadtéri sporteszközökön minden korosztály edzheti magát, 
nemrégiben “pumpa” pálya is készült a gyerekek, a fiatalabb nemzedék örömére. 
Kirándulásra csábít a Sikondai tavak körüli sétány, a közeli Wellness szálloda SPA részlegét pedig  a nem szállóvendégek is élvezhetik.  

Hudák Zsuzsanna tippjei:

Szilvási városrészt a fiatalos környezet miatt,  a kökönyösi városrészt a nosztalgiára vágyóknak ajánlom. Aki a távolsági busz közlekedést napi rendszerességgel használja, annak a Belváros a legjobb választás.  
 • Zöld területek mennyisége
 • Oktatási intézményekkel való ellátottság
 • Egészségügyi ellátás színvonala
 • Építészeti különlegességek
 • Munkalehetőségek helyben
 • Helyi járatok rendszeressége és megbízhatósága
További ingatlanosok a térségben
Mrázik-Ördög Klaudetta fotója

Mrázik-Ördög Klaudetta

4 éve az ingatlan.com-on

Mrázik-Ördög Klaudetta oldala

Komló, Baranya megye második legnépesebb városa. Pécstől csupán 25 km-re található, de számos nagyobb település övezi, mint Hosszúhetény, Mánfa, Magyarhertelend, Sásd vagy Szászvár. A város az 1950-es években bányászvárosként funkcionált, azonban mára igazi baranyai gyöngyszemmé nőtte ki magát.

Komló az elmúlt 10 évben jelentős fejlődésen ment keresztül, amelynek hatására gazdaságilag is rendeződött a város helyzete. Több iparág is fejlődni tudott, amivel számos munkahelyet tud biztosítani a város. 

A tömegközlekedés korszerűsítése lehetővé tette, hogy a helyiek zavartalanul közlekedjenek, hiszen minden városrészben sűrűn igénybe tudják venni ezt a szolgáltatást.
3 évvel ezelőtt több terület került felújításra, így az idelátogatókat már egy szebb, korszerűbb városkép fogadja. 

Bármilyen korosztály számára megfelelő döntés lehet a letelepedés a városban, hiszen számos nyugodt-, zöldövezeti terület van, korszerű bölcsődék, óvodák és iskolák továbbá minden városrészen megtalálható orvosi ellátás, gyógyszertár és különböző üzletláncok.

A kikapcsolódni vágyók számára széles a lehetőségek tárháza, igénybe vehetik a sportcsarnokot, a színházat, közösségi házat, kültéri szabadidőparkot, edzőtermeket és számos étterem és kávézó közül választhatnak.


Mrázik-Ördög Klaudetta tippjei:

Ha fiatalok szeretnének ingatlant vásárolni Komlón, elsősorban a Belvárost javasolnám. A lakások központi elhelyezkedése miatt, kiváló választás lehet, hiszen minden egy helyen megtalálható. 

A családosok számára, több városrész is megfelelő lehet. A szilvási-, a dávidföldi- és a kökönyösi városrészben is megtalálhatják a számításukat. Mindegyik terület, csendes, zöldövezeti, továbbá a közelben megtalálható óvoda és iskola egyaránt. A városrészek mindegyikében van bolt, gyógyszertár, orvosi ellátás és játszótér is. Akár lakást, akár családi házat keresnek, mindkettőre jókora kínálat áll rendelkezésre. 

Árbefolyásoló tényezőknek számít egy ingatlan lokációja, a társasház állapota, a lakás belső kialakítása, mérete és állapota, a parkolási lehetőség.

Az elmúlt 1 évben Komló lakáspiacán majdhogynem, 30-40%-os áremelkedés volt megfigyelhető. A legmagasabban a szilvási városrészben vannak a négyzetméterárak, ezt követi a Belváros, a kökönyösi-, a kenderföldi- és újtelepi városrész. A legalacsonyabban a körtvélyesi városrészben vannak az árak, hiszen ez a terület esik ki a leginkább a város központtól. 

Számos területfejlesztés történt az elmúlt években a városban. Elkészült a Petőfi tér modernizálása, a Szilvásban található kresz park felújítása, a Városház tér szebbé tétele, és 2022-re elkészült a korszerű Buszpályaudvar is. 

 • Megélhetési költségek
 • Munkalehetőségek helyben
 • Oktatási intézményekkel való ellátottság
 • Biztonságos kerékpáros közlekedés
 • Egészséges életmód feltételei
 • Kulturális programok
További ingatlanosok a térségben

Komló és környéke

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch