Helló, Törökszentmiklós!

Törökszentmiklós ingatlan.com-os oldala

Törökszentmiklós fotója

Törökszentmiklóson keresel ingatlant?

Nézd meg az összes hirdetést a gombra kattintva vagy görgess lejjebb a kiemelt ajánlatokért, négyzetméter árakért, statisztikákért!

Keresés

Törökszentmiklósi statisztikák

Törökszentmiklós irányítószáma: 5200

A grafikonon Törökszentmiklós lakosságának és a településen lévő ingatlanok számának alakulása látható az elmúlt évtizedben.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

A bűncselekmények száma Magyarországon jelentősen csökkent az elmúlt évtizedben, így a közbiztonság nagymértékben javult. A grafikonon Törökszentmiklós bűnözési statisztikája látható az országos átlaghoz képest. A bűnesetek számát 1000 főre vetítetve jelenítettük meg, ezzel kiszűrve a településméretből adódó torzítást.
Az adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal.

Mit mondanak a térség ingatlanszakértői?

P. Szabó Péter fotója

P. Szabó Péter

9 éve az ingatlan.com-on

P. Szabó Péter oldala
Törökszentmiklós a térség egyik meghatározó városa, jellegzetes alföldi kisváros, ipari-agrár jellegű település.
Jász-Nagykun-Szolnok megye harmadik legnagyobb városa, a 20 260 főt számláló település a 46-os számú főút mentén, Szolnoktól 20 km-re fekszik a Nagykunság szélén.
Vasúton a MÁV 100-as Szolnok–Záhony vonalán, Budapest-Nyugati pályaudvarról érhető el. Buszközlekedését a Jászkun Volán Zrt. biztosítja.
Az ipar fejlődése 1997 után indult el látványosan az idetelepült cégek közreműködésével, amelyek 1999-ben Ipari Parkká alakították az ipari övezetet.
A város legjelentősebb üzemei: a Claas Hungária Kft., a Vogel&Noot Kft., a Lindström Hungária Kft, az Alföldi Gabona Rt. stb.
Városunk nevezetes épületei a műemlék jellegű barokk stílusú Református templom, a Kálvária templom és a Szentháromságról elnevezett Római Katolikus templom.
A város külső településrészei: Óballa, Surjány és Szakállas
Óballa, maga a nyugalom szigete tornácos, nyeregtetős parasztházaival, háborítatlan csöndjével, a Tiszával. 
Szakállas a Holt-Tisza-part környéke, a vízisportokat kedvelők és horgászok paradicsoma.
A város külterületét érintő Tisza az eredeti szépségét megőrizve több helyen lehetőséget biztosít a nyári fürdőzésre, sportvadászatra és horgászatra.
Törökszentmiklóson bölcsőde, hét tagóvodával rendelkező Városi Óvodai Intézmény biztosítja a kisgyermekek intézményi fejlődését. Egy-egy óvodát a katolikus és a református egyház is fenntart. Négy általános iskola működik, amelyek közül három egyházi fenntartású. Az intézményekben az alapképzés mellett vallásoktatás, tehetséggondozás és pedagógiai szakszolgálati tevékenység is folyik. 
A középfokú iskolai hálózatot gimnáziumok és szakközépiskolák látják el. Művészetoktatás és zenetanítás folyik a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézményben.
Az Ipolyi Arnold Könyvtár, Múzeum és Kulturális Központ fontos helyszíne a kistérségben zajló sokszínű művelődési tevékenységnek. Színháztermében számtalan színes program várja az érdeklődőket.
A városi strandfürdő egyedülálló környezetben 40.000 m2 területen várja a látogatókat, továbbá 2018-ban került átadásra a tanuszoda.


P. Szabó Péter tippjei:

Jelenleg is zajlik a 46-os főút belterületi szakaszának felújítása, amely kényelmesebbé teszi a közlekedést. Az újonnan elkészült M4-es út pedig a város gyorsabb megközelíthetőségét biztosítja a Budapest felől érkezők számára. 
Sokan keresnek ingatlant a budapesti és egyéb régiókból.
Országos viszonylatban itt még elérhető áron lehet ingatlant vásárolni, bár itt is a folyamatos áremelkedés volt jellemző.
Gyermekes családoknak ideális választás ez a csendes, nyugodt, élhető város, amely nem a nagyváros zsúfolt hangulatát nyújtja az ide látogatóknak. 

Lakótelepi és családi házas övezetek egyaránt megtalálhatóak a központban és a csendesebb, kintebb eső részeken is.
A város központjában 2-4-8 lakásos társasházak is találhatóak. Ideális választás azoknak, akik a központban szeretnek lakni, mégis nyugodt és rendezett környezetet keresnek, nem nagy udvarrésszel, garázzsal. Fiataloknak és idősebbeknek is ajánlom!
A családi házat előnyben részesítők számos lehetőség közül válogathatnak. Sokan kedvelik a központtól távolabb eső városrészeket (pl. Alvég, vasúton túli rész). Mivel nagy távolságok nincsennek a városban, ezekről a helyekről is rövid időn belül el lehet jutni a központba.
Törökszentmiklós egyik fő problémája, hogy az a szellemi potenciál, ami itt termelődik, az évek során az elvándorlással eltűnik. A cél az, hogy ez a folyamat megforduljon és egyre többen válasszák otthonuknak városunkat!
  • Oktatási intézményekkel való ellátottság
  • Bevásárlási lehetőségek
  • Csendes, nyugodt helyek
További ingatlanosok a térségben

Törökszentmiklós és környéke

Eladó ingatlanok Törökszentmiklóson

Hasonló oldalak

© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch