Dunaalmás, Dunasor út Eladó szálloda, hotel, panzió
Alapterület 630 m2
Azonosító: 33501728
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 70 600
Prémium Partner Prémium Partner
print Nyomtatás visibility_off Megjelenítés Elrejtés warning Hiba jelzése
Eladó szálloda, hotel, panzió
Légkondicionáló nincs megadva
Energetikai tanúsítvány nincs megadva
Légkondicionáló nincs megadva
Energetikai tanúsítvány nincs megadva
Leírás

DUNAALMÁS, KÖZVETLEN VÍZPARTI VENDÉGHÁZ 1 ÓRÁRA BUDAPESTTŐL

INGATLAN HELYSZÍNE:
A Duna ás az Által ér találkozásánál Dunaalmáson található ez a modern kényelemmel ötvözött 400 éves műemlék. Szomszédok nélküli csendes, természetközeli életérzést adó birtok. Autóval 1 óra Budapest, Bécs 2,5 óra, Pozsony 1,5 óra. A Dunán hajóval is megközelíthető, és akár saját kikötő is létesíthető. A környék is sok kikapcsolódásra ad lehetőséget, evezhetünk, lovagolhatunk, horgászhatunk, kerékpárúton és a közeli hegyek között is biciklizhetünk, a Gerecsei tájvédelmi körzetben túrázhatunk. A Neszmélyi borvidék finomságait kóstolhatjuk, és sokfajta gasztronómiai élményt élhetünk át a könyék éttermeiben. Itt élmény minden nap.

VENDÉGHÁZ JELLEMZŐI:
A birtok tökéletes helyszíne lehet nemcsak nagycsaládok számára, hanem kiválóan MŰKÖDHET ESKÜVŐ HELYSZÍNKÉNT, RENDEZVÉNYKÖZPONTKÉNT, MAGÁNKLINIKAKÉNT, PANZIÓKÉNT, és ÉTTEREMKÉNT egyaránt. Hatalmas előnye a közvetlen vízparti villának, hogy könnyű megközelíthetősége ellenére TELJES EXKLUZIVITÁST nyújt, egyetlen oldalról sincs közvetlen szomszédja a teleknek. Északról a Duna part, keletről egy 2 hektáros zöld sziget és egy kis patak, nyugatról egy kis híd és rét, délről pedig egy TÓ és egy nagy zöld terület fogja közre a több mint 5000 m2-es belterületi kertet.
A villa közvetlen szomszédságában a földből GYÓGYVÍZ bugyog fel, mely télen- nyáron 24 C fokos vízzel és kénes összetevőkkel rendelkezik.
1986-ig egy gyógyvizes, nyitott strand állt a Malom épület mellett. A birtokon 3 különálló épület található. A modern, hajó formájú, fa borítású, tégla építésű, öt szobás Molnár ház. A 400 éves teljeskörűen felújított Malom és egy melléképület garázsokkal, és egy kis személyzeti lakással. A Molnár ház kialakításának és parti elhelyezkedésének köszönhetően, olyan érzést kelt mintha a Dunán lennénék egy hatalmas hajóban. Köszönhető ez a nagy üvegfelületeknek is, amelyeken keresztül bármikor csodálhatjuk a Dunát. A Molnár ház helyiségei, két hálószoba egy nappali, dolgozószoba, egy étkező, konyha, gardrób, fürdőszoba, WC és kamra. A Molnár ház mellett egy lenyűgöző méretű, 184 nm-es terasz nyúlik a Duna felé. A teraszon vacsorázva, csodálhatjuk, ahogy a nap a Dunába süllyed. A felújított Malom a 200 évvel ezelőtti állapotát tükrözi kívülről. Belül viszont egy modern vendégház. Öt szoba van az emeleten, és mindegyik saját fürdőszobával és WC-vel rendelkezik. Az alsó szinten van egy borozó, a földszinten egy étterem, a hozzá tartozó nagy konyhával. A malom mellett található még egy hangulatos lugasos terasz, amely a borozóból közelíthető meg. A kertben egy szép tavat is találunk tavirózsákkal.

MÉRETEK:
•5.330 m2 belterület
•630 m2 lakóterület
•184 m2-es terasz, mely a Duna felé nyúlik
•120 m2 zárható, szellőző raktár terület, hajók vagy bármi más tárolására ideális
•90 m2 étterem + HACCP kompatibilis konyha
•5 db. vendégszoba, fürdővel
•140 m2 hajó formájú ház Dunára néző panorámával.
•120 m2-es beépíthető padlástér.
•120 nm tökéletesen szigetelt pince
•40 nm garázs
•19nm gondnoki lakás
MŰSZAKI FELSZERELTSÉG:
•Teljes épületegyüttest ellátó gázkazán, 35 kW
•Saját pb. tartály a belterületen, 5 m3
•Radiátoros fűtésrendszer épületenként külön-külön termosztáttal
•Kemence a Malomban.
•Kandalló a Molnár házban
•Légkondicionáló a Molnárház nappalijában
•Tűz és füstjelző riasztó rendszer
•Betörésvédelmi riasztórendszer felügyelettel
•vezetékes víz +2 db. saját ivóvíz minőségű kút
•10 kW napelem telepítés lehetősége.
•3 x 25 A áramforrás
•Elektromos kapu
•Saját tűzvíz tároló 50 m3
•Saját szennyvíztisztító mű + közüzemi csatorna

PARKOLÁS:
A házhoz tartozik, egy 40nm-es tágas garázs 2 autó részére, valamint további felszíni autóbeállók is.

Irányár: 900.000EUR

Lotus House azonosító: 1160

Ismerje meg Ön is a mesebeli Dunaalmási Öregmalmot!

Éppúgy kezdődik ez a történet is, mint a legtöbb mese, vagyis:
Egyszer volt, hol nem volt a Duna partján egy régesrégi malom. Olyan vén már ez a Dunaalmási Öregmalom, hogy a 400 éve erre járt törököket is látta, nem beszélve a zsámbéki pasáról, aki anno írásos engedélyt adott a működtetésére.
Ám a malmot nem a Duna vize hajtotta, hanem az Átalér, mely a folyóba torkollik. Hogy annak idején hány kerék hajtotta, azt már a szépapáink sem tudták, de hogy később 4 kerék működtette 120 évvel ezelőttig, az már bizonyos.
Az esztendők során többször átépítették, mai formájában pedig úgy pompázik, mint hajdan a 18. században.

Egy jó fél évszázada azonban még nem így festett. Történt ugyanis, hogy egy fiúcska, aki nem messze, Almásfüzítőn élt, rendszeresen ott fürdőzött a dunaalmási strandon, közvetlenül a malom közelében. Észre sem vette akkoriban, hogy már azidőtájt rabul ejtette őt az épület és a környezet, melynek utolsó bérlője egyik cimborájának a nagymamája volt. Telt, múlt az idő, közben a malmot államosították, de nem törődött vele senki. Olyannyira, hogy egy betonkőüzem építése szinte romba döntötte.

Közben a fiúcska felcseperedett és kirándulás alkalmával egy közeli Halászcsárdában vendégeskedett, aztán gondolt egyet, csak megnézi, hogy vajon áll-e még gyermekkorának ez a meghatározó épülete. Szomorúan látta, hogy milyen elhagyatott a malom és a környezete: romokban állt, harmadrésze leégett, határozott, hogy ez így nem maradhat, és minden követ megmozgat, hogy a malom és a molnárház újra régi fényében ragyoghasson.

No de mielőtt szó szerint is megmozgatta volna azokat a bizonyos köveket, először a hivatali köveket kellett elgördítenie az útból. Ugyanis, mint már említettem, államosították és műemlékké nyilvánították az épületeit. A környéken mindenki furcsállta, hogy van még egy bátor ember, aki még pályázik rá, de hősünket ez nem érdekelte. Addig járt a hivatalnokokhoz, míg engedélyt nem szerzett, azzal a feltétellel, hogy az újjáépítés után úgy álljon ott a malom, mint 200 évvel ezelőtt. Több se kellett a legénynek, ráállt a dologra. Malomszakértő, tervező sietett a segítségére, akik a molnárház felújításában is vele voltak. Ez utóbbit az alapoktól építették újjá, és amely modernebb külsőt is kaphatott.
Így hát 1995-ben megvette, ´96-ban megterveztette, ´97-ben részben lebontotta, ´98-ban pedig megkezdte az építkezést. A századfordulóra már állt a malom szerkezete, de kellett még bő 10 esztendő, hogy engedélyestől, mindenestől elkészüljön. A férfi minden vagyonát erre kuporgatta, áldozta és belül modernné varázsolta.
Büszke volt és büszke is lehetett hősünk a munkájára, mely hosszú évek óta azóta is a birtokában van. És ugyan élete egyik szerelmét tisztelheti az Öregmalomban és az őt körülvevő birtokban, és amely gyermekkorának egy kis szeletét mindig is őrizni fogja, de úgy határozott, új gazdát keres neki.

És hogy milyen gazdára várna ez a páratlan szépségű és egyediségű épületkomplexum?

Olyat, aki a víz és a régi épületek, netán épp a malom szerelmese, hiszen az Öregmalom közvetlenül a Duna partján áll. Már önmagában emiatt is különleges, hiszen manapság közvetlenül a folyóparton ingatlant vásárolni igen nehéz.
De a birtokon sétálva nem csak a Duna folyását, hanem egy közeli patak csörgedezését és egy tavirózsákkal borított tó csobbanását is hallani lehet az amúgy igen csendes, háborítatlan környezetben. Kénes, állandó 24 °C-os bővizű forrás csobog itt, a sziget pedig magánkézbe nem adható természeti helyként is szolgál. Állítólag Mária Terézia is szívesen sétálgatott erre annak idején, őt is rabul ejtette a táj szépsége.

Az új tulajdonos akár hajóval is megközelítheti a birtokot, hiszen egy saját kikötő létesítése is lehetséges, viszont a dunaalmási kikötő sincs messze.

A Duna fölé közvetlenül 182m²-es terasz nyúlik, grillezővel, és amely közepes vízállásnál kedvenc helye lehet a horgászoknak is.

Rendezvények szervezésére is alkalmas a terület, legyen az bármilyen családi esemény, esküvő, stb, hiszen a teraszon akár 80 fős vendégsereg is kényelmesen helyet foglalhat. És az alsó teraszt még nem is említettük, mely igazán mediterrán hangulatot idéz 8 éves szőlőlugasával.
Tökéletes helyszíne lehet az épületegyüttes egy néhány napos természetközeli elvonulásnak, életmód tábornak, ahogy erre a korábbi években is rendszeresen volt példa.

Öt, fürdővel is rendelkező szoba várja az itt megpihenőket, és 90m²-es étterem az éhes vendégeket. A személyzet pedig helyben készítheti a finom fogásokat a hozzá tartozó konyhában.

További lehetőségeket kínál a 120m²-es beépíthető padlástér és az ugyanekkora alapterületű pince is. A világos padlástér alkotótáborok foglalkozásainak helyszíne is lehet többek közt.

Az épületegyütteshez melléképület, garázs, zöldségraktár, gondnoki lakás, személyzeti öltöző és fürdő is tartozik.

Akinek pedig ittléte alatt kirándulni támad kedve, kerékpárra is pattanhat, ellátogathat a közeli lovardába, bort kóstolhat a Neszmély Hilltop Borházban, vagy akár hajókázhat is.

Aki csendre és nyugalomra vágyik, illetve már egy ideje azon gondolkodik, hogy egy erre a célra alkalmas, csodás természetközeli helyen szeretne vendégeket fogadni, akkor megtalálta az erre legalkalmasabb ingatlant. Olyan egyedülálló épületegyüttes ez, mely egészen biztosan rabul ejti azt is, aki birtokolhatja majd és azt is, aki csak erre sétál.

Egyeztessünk időpontot, járjuk együtt körbe, és Ön is egészen biztosan beleszeret, mint a ´90-es évek közepén az a hajdani fiúcska, akiben boldog gyermekkorát idézte fel ez a mára már luxusvillává alakított komplexum.

Tovább olvasom expand_more
Térkép Dunaalmás, Dunasor út
Hasonló hirdetések átlagárai a környéken
Ez az ingatlan 568,03 ezer Ft/m²
Komárom-Esztergom megye 472,62 ezer Ft/m²
Az átlagárat a 300 m² feletti, felújított, közepes állapotú, felújítandó, jó állapotú, új parcellázású, átadott, befejezetlen, ismeretlen állapotú eladó vendéglátó egységek ára alapján számoltuk ki.
info
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Prémium Partner Prémium Partner
phone +36 70 600 Felfedés
© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch