Szatymaz, III. körzet Eladó tanya
Alapterület 65 m2
Telekterület 5500 m2
Azonosító: 33742693
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 30 504
print Nyomtatás visibility_off Megjelenítés Elrejtés warning Hiba jelzése
Leírás

Kitelepülőknek, gazdálkodóknak kínálom megvásárlásra ezt a tanyás birtokot Szegedtől 15 km távolságra Szatymaz külterületi részén, de a faluközponthoz közel jól megközelíthető helyen. A telek megvásárlás most akár kitűnő befektetés is lehet, mert Szatymaz egy dinamikusan fejlődő nagyközség Szeged közvetlen vonzáskörzetében.

A tanya mezőgazdasági művelésű sík területen helyezkedik el, jellemző művelési ágak: szántóföld, gyümölcsös, rét, legelő, erdő. Helyileg településhez közeli, egész évben jól járható földúton két irányból is megközelíthető, távolsága az aszfaltútig kevesebb, mint 1 km. A település központ, buszmegálló, vasútállomás (intercity), üzletek, iskola, orvosi rendelő, hivatal, sportpálya 2-3 km-en belül, a város intézményei, bevásárlóközpontok 10-15 km távolságra vannak.

A tanya környezete lakott, ugyanakkor üzemektől távoli, ezért csendes, nyugodt. A telek 3%-ban beépíthető, így a meglévő épületek átépítésével, bővítésével magában is alkalmas lehet lakhatásra vagy telekegyesítéssel akár nagyobb birtokközponti új lakó vagy gazdasági épület is elhelyezhető rajta. A tanya előtti, melletti terület fóliakertészetnek alkalmas, humuszos homok talajú vagy hobbikertként akár egy nagy család évi gyümölcs és zöldségszükségletét képes kielégíteni. A területek egy része szántó, legelő, ezért alkalmas lehet állattartásra, de távol a városi élet zajától csak pihenésre, madárcsicsergős kikapcsolódásra is remek lehet.

A Szatymaz, III. körzet 202. szám alatti tanyabirtok 4 db helyrajzi számon található.
Főbb jellemzői:
- Tanyatelek téglalap alakú 2.796 m² (kivett lakóház udvar, gyümölcsös), amelyhez hátul további 2.749 m2 terület (rét) csatlakozik. Kerítéssel mintegy 3800 m2 ebből bekerített. Az utcafront kb. 40 m, elől fás, gyümölcsös, veteményes előkert található, beljebb az épületek. A területen dísz és gyümölcsfák biztosítanak hűs lombozatot.
- A meglévő épületek bontandók, felújítandók, jelenleg lakhatásra nem alkalmasak. Fő épület tárolásra használt 35,25 m2, tyúkól 6,2 m2, kerti wc 1,3 m2, felvonulási épület 21, 6 m2, továbbá egy fedett szénatároló 35,7 m2.
- Közművek közül az áram (3 fázis) van bevezetve. Gázvezeték a telek előtt található, beköthető. Vezetékes ivóvíz hálózat itt még nem került kiépítésre, ezért a vízellátást 2 db fúrt kút biztosítja. A szomszéd tanyák lakottak, a környék biztonságos és nyugodt.
- A birtokhoz kapcsolódik szemben egy szántó, ennek területe: 10.787 m2. Ez jelenleg pihentetett, tiszta rét jellegű (kaszált), parlagon várja új gazdáját, aki tisztában van a barna homok tulajdonságával és újra termésre bírja.
- Ha nagyban gondolkodik a tanya mellett a falu felől egy nagyobb 42.457 m2 „vadregényes” terület is eladó, ami szántó + gyepként nyilvántartott, részben fásult, részben Natura 2000 besorolású terület, amit hátul csatorna határol.
Irányárak:
A tanya, tanyaudvar +telek (alapterület: 65 m2, telek: 5550 m2) ára:17,9 MFt.
Az 1,1 ha szántó ára 3,9 MFt, míg a 4,2 Hektáros terület külön 8,9 MFt-ért eladó.
Egyben a 4 földrészlet ára: 27,9 MFt.

Az ingatlan kihasználatlanság miatt eladó, így szinte azonnal birtokba vehető. Ha nem ilyed meg a felújítástól, építéstől, jöjjön nézze meg, a tanya igazán jó helyen van. A földterület eladása a Föld törvény szerinti eljárással, illetve feltételeivel történik. Komoly vásárlási szándékkal jelentkezőket várunk! Amennyiben fölkeltettem érdeklődését, hívjon!

Tovább olvasom expand_more
Térkép Szatymaz, III. körzet
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 30 504
© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch