Balatonszőlős, Külterület Eladó pince, présház
Telekterület 4802 m2
Azonosító: 33658977
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 30 509 Felfedés
Leírás

A kincs nem csak a hordóban van - VIDEÓ

Balatonszőlős a Gella és a Penke-dűlő találkozásánál eladó egy 200 éves, KÜLÖNLEGES, tájpanorámás külterületi pince-présház, 4.802 m2 telken.

Az épületből gyönyörű rálátás nyílik a környező DOMBOKRA és a GELLÁRA, a telek tetejéről pedig egész a faluig ellátni.

Az ingatlan jól megközelíthető helyen, a belterülethez nagyon közel helyezkedik el, végig ASZFALTOS úton elérhető, így egész évben könnyen gond nélkül használható.

AZ INGATLAN:
Az eladásra kínált ingatlan 2 telekből áll össze, az egyik egy kisebb, 1.530 m2-es, szőlő és gazdasági épület besorolású, rajta rendezett, gondozott szőlő (oporto és merlo), míg a másik egy 3.302 m2-es, jelenleg szántó besorolású, de szőlővel telepíthető, enyhén lejtős, üres telek.

AZ ÉPÜLET:
Az épület különlegességét mutatja, hogy a 2022-ben megjelent Balatonszőlősi Értéktár így nyilatkozik róla:
"Cseréptetős, közel eredeti állapotában fennmaradt, kivételesen értékes épület. Rendeltetése hagyományos, régi ajtaja megkapó. Oromfalán a szellőzőnyílás alatt méretes vakolatdísz körvonalazódik, az évszám 1926-os (!)"

A közel 200 éves épület külmérete kb 71 m2. Belső elosztása mindössze 2 helyiség, a klasszikus présház betonkáddal és a boltíves PINCE, néhány hasznosítható felszereléssel. Az építmény hasznos belső alapterülete egyben kb. 50 m2. A főépülethez közvetlenül hozzáépített korábbi melléképület falának romjai még fellelhetőek, de jelenleg az épületet mindkét oldalról gyümölcsfák (főként dió) rejtik a kíváncsi szemek, és az időjárás káros hatásai elől.

Mindkét rész tágas, teljesen száraz, kiválóan hasznosítható bármely célra.
1. a PRÉSHÁZ rész belmagassága 280 cm, felette hasznosítható PADLÁSTÉRREL. Padozata javarészt beton
2.a PINCE rész FÖLD FELETTI, közvetlen folytatása a présháznak, és CSERÉPTETŐVEL fedett. Belmagassága a legmagasabb pontján 250 cm, padozata döngölt föld.

A közművek közül az ÁRAM bevezethető távolságra van, a vízellátást a szomszédok kútfúrással vagy egyéni víztárolókkal és házi vízművel oldották meg.

A közelben rendezett porták, szőlők találhatóak, több jelenleg is működő pincészettel egyetemben.
Az ingatlan adottságai lévén kialakítható akár egy vendégház, helyi borozó, italkimérő, de akár egy kis saját termelésű zöldség-gyümölcsös is.

Balatonszőlős a Balaton-felvidéken, vagyis a Balaton északi partján, Balatonfüredtől és a Tihanyi-félszigettől északra, a tótól 5-6 kilométerre fekvő kistelepülés.
A festői szépségű dombokat szőlőültetvények és pincék szegélyezte erdők veszik körül, ezek völgyében bújik meg a néhány száz fős lakosságszámú falu.
A legközelebbi városok Balatonfüred, amely 5 kilométerre és Veszprém, amely mintegy 20 kilométerre fekszik innen.

Az ingatlanról a valósághű megtekintés érdekében VIDEÓ készült. Amennyiben honlapunkon (FüredIMMO) nézi ezt a hirdetést, úgy a lap alján megtekinheti, ha más hirdető portálon, akkor kérésre szívesen MEGKÜLDJÜK Önnek.

Ügyvédi és mérnöki háttérrel, ingyenes és banksemleges hitelügyintézéssel segítjük a gyors és korrekt adásvételeket, igény esetén akár hétvégén is.

Keressen minket elérhetőségeinken, vagy lépjen be irodánkba ( FüredIMMO, Balatonfüred, Köztársaság u 6 Utcafront)

Tovább olvasom expand_more
Térkép Balatonszőlős, Külterület
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 30 509 Felfedés
© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat DSA Impresszum Sütik kezelése Facebook money.hu használtautó.hu
Magyar English Deutsch